Погода г.Сумы
СЕГОДНЯ
06.05
Понедельник
ЗАВТРА
07.05
Вторник
П.ЗАВТРА
08.05
Среда
ночью-3°C-5°C-13°C
до
обеда
днем

-1°C

-4°C

-8°C

после обеда
последнее обновление: 10:00 (GMT+2)
Курсы валют г.Сумы
ВалютаКурс НБУ
на
Банки г.Сумы на
покупкапродажа

USD

0

0

0

EUR

0

0

0

RUB

0

0

0

Реклама

Очікування «Хмарочосу»


15.11.2012

22 листопада до Сум приС—здить Валентин ТЕРЛЕЦЬКИЙ: літературний критик, журналіст, письменник, поет, музикант. Зустріч пройде в центральній бібліотеці ім. Шевченка (вул. Коооперативна, 6) о 18.00. У Сумах письменник зустрінеться зі студентами і журналістами, а також прийме участь у зйомках програми РаС—си СТОЯН "Особисті історіС—" (Академ-ТВ"). Сьогодні Валентин відповідаС” на запитання нашого видання.

r.: Чим Ви будете дивувати сумчан?

Валентин Терлецький: Сумчан здивую, по-перше, своС”ю появою, бо до того ніколи в Сумах не був. По-друге, мій новий роман «Хмарочос». Р„ над чим подумати, що почитати, а мені — С” що сказати сумчанам. Книга вийшла навіть несподівано для мене самого, бо я думав, що ТАКУ книгу навряд чи хто спроможиться видати в наш час. По-третС”, везу з собою гітару, буду співати у паузах ліричні пісні власного авторства.

r.: Що для Вас значить творчість і можливість творити?

В.Т.: Творчість — це самореалізація, можливість бути самим собою, що в цей каламутний час сприймаС”ться трохи не як щастя. Можливість творити — це як повітря, без якого неможливо жити.

r.: Які теми хвилюють Вас більше за все?

В.Т.: Теми, що хвилюють, це людські взаС”мостосунки, почуття, емоціС—, які й роблять людину людиною, а не твариною чи камінням. А ще — тема, як людині залишатися громадянином, гідною і самодостатньою одиницею суспільства за будь-яких обставин.

r.: Що Ви думаС”те про книжки, які зараз друкуються в УкраС—ні, а головне — украС—нською?

В.Т.: Книжки, які зараз друкуються… Це або класика або сучасна література. З першим більш-менш ясно, а ось друге… Багато талановитих авторів С”, багатьох ще й досі не друкують. Багато попси. Але навіть не це головне. Відсутність широкоС— розкрутки, промоціС—, реклами — це реальна проблема. Р† навіть якщо книга вийшла, ще не факт, що С—С— зможуть потримати в руках навіть прихильники того чи іншого автора. Елементарна відсутність інформаціС— і розголосу. При цьому талановитих і навіть геніальних авторів у нас вистачаС”.

r.: Ваші улюблені автори і що з останніх новинок Вас зачепило?

В.Т.: Улюблених авторів багато. Поезія, проза — С—х десятки. Якщо поети — то Лорка, Р„сС”нін, Висоцький, Грицько Чубай. З прози — Ремарк, Хемінгвей, Кафка, Бредбері, та багато! Новинок читаю мало, слідкую лише за Ван КовелС”ром і ЙС”ном Бенгсом. Люблю перечитувати класику — завжди під рукою кращий з найкращих — Бунін.

r.: Ваші творчі плани?

В.Т.: О! Плани! Випустити інші своС— романи (С—х у рукописах лежить ще чотири штуки)!. Дописати розпочаті два нових романи (не вистачаС” часу, зараз писання — це розкіш для мене). Ось скоро виходить новий подвійний диск моєї групи «ДЕКАДАНС», довгоочікуваний, через 5 років нашого мовчання. Ну і… жити!

 Copyright © 2008-2023, inform.sumy.ua

Использование материалов inform.sumy.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий – активной гиперссылки) на inform.sumy.ua