Погода г.Сумы
СЕГОДНЯ
04.05
Суббота
ЗАВТРА
05.05
Воскресенье
П.ЗАВТРА
06.05
Понедельник
ночью-3°C-5°C-13°C
до
обеда
днем

-1°C

-4°C

-8°C

после обеда
последнее обновление: 10:00 (GMT+2)
Курсы валют г.Сумы
ВалютаКурс НБУ
на
Банки г.Сумы на
покупкапродажа

USD

0

0

0

EUR

0

0

0

RUB

0

0

0

Реклама

Олег Бояринцев: "На Сумщині майже 700 несанкціонованих сміттС”звалищ"


17.12.2012

В обласній раді відбулось чергове засідання робочоС— групи з підготовки пропозицій до проекту обласноС— комплексноС— програми поводження з промисловими, побутовими та небезпечними відходами. Членам робочоС— групи було презентовано Концепцію поводження з твердими побутовими відходами у Сумській області, розроблену фахівцями наукового центру прикладних екологічних досліджень Сумського державного університету.

"Місцеві органи влади, особливо у сільській місцевості, мають створити необхідні умови для утилізаціС— твердих побутових відходів, адже саме несанкціоновані звалища С” джерелом небезпеки для людей та навколишнього середовища. Також, важливим питанням С” і формування у населення відповідноС— культури поводження з відходами, що безперечно сприятиме покращенню екологічноС— ситуаціС— в області", — зазначив перший заступник голови обласноС— ради Олег Бояринцев.

На сьогодні в області налічуС”ться близько 700 несанкціонованих сміттС”звалищ, що негативно впливаС” на загальну екологічну ситуацію. За даними екологічних та природоохоронних відомств це призводить до забруднення підземних вод. Проведені дослідження Т‘рунтових вод засвідчили наявність небезпечних речовини на рівні 80, 120, а в деяких випадках навіть на рівні 500 м. Це притаманно перш за все територіям, поблизу яких знаходилися тваринні комплекси, несанкціоновані сміттС”звалища та полігони, що використовуються не у відповідності з санітарними нормами. Таким чином, населення, яке викидаС” сміття в непристосованих для цього територіях, наносить шкоду не тільки оточуючому середовищу, а й собі, своС—м рідним та близьким, адже завтра С—м доведеться вживати воду з колодязя, в якій потрапила отрута з С—х сміття.

Начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністраціС— Р†ван Огрохін повідомив, що до розробки зазначеноС— програми залучені спеціалісти наукового центру прикладних екологічних досліджень Сумського державного університету. Керівник цього центру Дмитро Лазненко презентував на засіданні робочоС— групи Концепцію поводження з твердими побутовими відходами у Сумській області.

Також, на засіданні робочоС— групи було розглянуто питання про хід виконання комплексу робіт, пов’язаних із вивезенням з територіС— СумськоС— області непридатних та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин.

Р†Д

 Copyright © 2008-2023, inform.sumy.ua

Использование материалов inform.sumy.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий – активной гиперссылки) на inform.sumy.ua