Погода г.Сумы
СЕГОДНЯ
20.05
Понедельник
ЗАВТРА
21.05
Вторник
П.ЗАВТРА
22.05
Среда
ночью-3°C-5°C-13°C
до
обеда
днем

-1°C

-4°C

-8°C

после обеда
последнее обновление: 10:00 (GMT+2)
Курсы валют г.Сумы
ВалютаКурс НБУ
на
Банки г.Сумы на
покупкапродажа

USD

0

0

0

EUR

0

0

0

RUB

0

0

0

Реклама

БЮТівська команда під керівництвом Володимира Полохало унеможливила масові фальсифікації на Сумщині, які намагалася застосовувати Партія регіонів


18.01.2010

За попередніми даними (на підставі «мокрих» протоколів) Юлія Тимошенко отримала впевнену перемогу на Сумщині. Тоді як Віктор Янукович, якому планували регіональні штабісти перемогу, значно відстав від неї.

Отже, Юлія Тимошенко не помилилася, призначивши відомого українського політолога Володимира Полохало керівником обласного штабу, а не екс-голову обласної ради В’ячеслава Шапошніка. Команда Януковича на Сумщині робила ставку на «брудні» політичні технології та масові фальсифікації в день голосування.

Зокрема, тільки за день до голосування було зіпсовано (за деякою інформацією саме з подачі представниками ПР) біля 9 тис. бюлетенів. І хоча за «дивним» жеребкуванням до керівного складу 6 - ти ОВК області не потрапив жодний представник БЮТ, саме БЮТівцям вдалося домогтися оперативної заміни зіпсованих бюлетенів на нові, через доставку з ЦВК, затримавши своєчасне відкриття лише на 2-х дільницях області.

Штаб БЮТ на чолі з Володимиром Полохало своєчасно виявляв в процесі виборчої кампанії всі «нечистоплотні» задумки штабів Віктора Януковича та Віктора Ющенка на Сумщині, які діяли практично синхронно. Тим самим штаб ПР, на чолі з Деркачем та Чмирем, запізнювалася на 2-3 кроки в інформаційному просторі Сумщини, вдаючись лише до брудних політичних технологій. Прикметно, що за три місяці виборчої кампанії Володимир Полохало провів понад 20 резонансних прес-конференцій, на яких розкривалися всі задумки ПР та керівництва області. Нестандартні інформаційні та виборчі технології, які використовував БЮТівський штаб дали бажаний для Юлії Тимошенко в першому турі результат.

Цікаво, що останній робочий візит, які вона здійснювала по регіонам, був саме на Сумщину. Цей візит зібрав 35 тисячний майдан. Таких майданів більше на Сумщині ніхто не збирав.

Попри шалений опір таких представників Партії регіонів та Віктора Ющенка, як Анатолія Єпіфанова, Володимира Сапсая, Петра Ющенка та Миколи Лаврика, нардепів Володимира Сівковича та Андрія Деркача, які контролюють Сумщину. Володимиру Полохало вдалося консолідувати більшість регіональної еліти та сформувати дієздатний обласний штаб (Богдан Моїсеєнко - керівник юридичної служби обласного штабу, Володимир Кобзєв – заступник керівника штабу, Олена Сидоренко - прес-служба, Володимир Войтенко - керівник Сумського міського штабу, Василь Мовчан - керівник оргвідділу, Роман Петренко - піар-менеджер та інші.). Його штаб повністю переграв обласні штаби ПР та команду Віктора Ющенка на його малій Батьківщині. Ефективно діяли і більшість районних штабів. Можливо результат був би кращим, якби виборчому процесу сприяли, а не займали вичікувальну, сторонню позицію місцеві БЮТівські активісти (В. Луговий, О. Шестак та інші члени обласного бюро).

ИД

 Copyright © 2008-2023, inform.sumy.ua

Использование материалов inform.sumy.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий – активной гиперссылки) на inform.sumy.ua