Погода г.Сумы
СЕГОДНЯ
03.05
Пятница
ЗАВТРА
04.05
Суббота
П.ЗАВТРА
05.05
Воскресенье
ночью-3°C-5°C-13°C
до
обеда
днем

-1°C

-4°C

-8°C

после обеда
последнее обновление: 10:00 (GMT+2)
Курсы валют г.Сумы
ВалютаКурс НБУ
на
Банки г.Сумы на
покупкапродажа

USD

0

0

0

EUR

0

0

0

RUB

0

0

0

Реклама

Дело о 74 млн НДС в Сумах: Медуница нашел новых причастных


06.02.2013

Народный депутат Олег МЕДУНИЦА считает, что чиновники Госказначейства в Сумах также причастны к махинациям с возмещением 74 млн грн. Об этом он написал в своем блоге на сайте vsisumy.com.

Я вже кілька разів писав про фінансову аферу, яка у мене проходить під кодовою назвою "Сумиавтогаз-74". Коротко нагадаю, як усе починалось.

До мене звернулося Бюро аналізу політики. Мова йшла про ймовірні махінаціС— з поверненням ПДВ в сумі 74 млн ТОВ "Сумиавтогаз". Оскільки статус народного депутата забезпечуС” набагато більше юридичних інструментів для впливу на нечесних чиновників, громадськість просила мене втрутитися та розібратись. Я одразу ж направив відповідне депутатське зверненням до правоохоронних органів і сам почав збирати інформацію про цю оборудку. Телефоном поспілкувався з начальником Державного казначейства УкраС—ни в Сумській області Олександром Лісовим. Той сказав, що обласне казначейство займаС”ться лише стотисячними відшкодуваннями і до ціС”С— справи стосунку немаС”. Він направив мене до Державного казначейства УкраС—ни. Я направив туди депутатське звернення 14 січня і отримав відповідь, що такі операціС— проводить місцевий структурний підрозділ держказначейства. Відповідно до чинного законодавства, місцева державна податкова інспекція маС” подати до місцевоС— служби державного казначейства висновок про суму відшкодування податку на додану вартість. 23 січня я направив ще одне депутатське звернення, тепер до ДержавноС— казначейськоС— служби в м. Сумах з проханням надати копіС— таких висновків. 4 лютого отримав відповідь:

Посадовці місцевого держказначейства умисно не хочуть надавати інформацію, а перенаправляють до іншоС— структури. Впевнений: якби звернувся до ДПР† в м.Суми, отримав би таку ж відповідь. Такий собі "пінг-понг" від чиновників.

Незважаючи на "бажання" посадовців спілкуватися з народним депутатом, мені все ж вдалось отримати такі висновки зі своС—х джерел:

Стало очевидним, що до ціС”С— злочинноС— багатомільйонноС— оборудки причетні і посадові особи державного казначейства в м. Суми, які так старанно приховують інформацію. Це, так би мовити, правоохоронним органам на замітку…

 Copyright © 2008-2023, inform.sumy.ua

Использование материалов inform.sumy.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий – активной гиперссылки) на inform.sumy.ua