Погода г.Сумы
СЕГОДНЯ
04.05
Суббота
ЗАВТРА
05.05
Воскресенье
П.ЗАВТРА
06.05
Понедельник
ночью-3°C-5°C-13°C
до
обеда
днем

-1°C

-4°C

-8°C

после обеда
последнее обновление: 10:00 (GMT+2)
Курсы валют г.Сумы
ВалютаКурс НБУ
на
Банки г.Сумы на
покупкапродажа

USD

0

0

0

EUR

0

0

0

RUB

0

0

0

Реклама

Сумчанам врут: ни одна частная структура не может выполнять функции БТИ


14.02.2013

Недавно в подъездах многоэтажных домов в Сумах от имени председателя правления института "Сумыпроект" г-на Павловского распространили листовки с информацией о том, что теперь функции БТИ выполняет частное акционерное общество институт "Сумыпроект". КП "Сумское городское БТИ" сообщает, что ни одно частное предприятие не выполняет функции КП: "Втручання якихось інших підприС”мств в процес інвентаризаціС— призведе до руйнування існуючоС— системи обліку, яка С” частиною містобудівного кадастру".

 

Полный текст заявления ниже:

 

ЗАЯВА КП "Сумське міське БТР†"

 

Останнім часом по місту поширюС”ться інформація про те, що деякі приватні підприС”мства виконують функціС— БТР†.

З приводу цього комунальне підприС”мство "Сумське міське БТР†" повідомляС”, що це не відповідаС” дійсності.

"Cумське міське БТР†" було створено рішенням №7 виконавчого комітету СумськоС— міськоС— ради депутатів трудящих 27 вересня 1944 року для проведення технічноС— інвентаризаціС— та оцінки будівель, споруд міста Суми.

За шістдесят дев’ять років роботи підприС”мства створена база даних, яка вміщуС” в себе історію всіх міських об’єктів нерухомості та земельних ділянок, на яких вони розташовані. Не маючи ціС”С— інформаціС—, не можливо об’єктивно та якісно проводити технічну інвентаризацію, виявляти випадки самовільного будівництва (реконструкціС—).

Тобто, якщо державний реС”стратор речових прав на нерухоме майно або нотаріус при реС”страціС— прав власності громадян та юридичних осіб буде керуватися матеріалами технічноС— інвентаризаціС—, виконаними не комунальним БТР† — це означатиме, що спеціаліст свідомо використовуС” необ’єктивні дані.

Згідно з Законом УкраС—ни "Про місцеве самоврядування" на органи місцевого самоврядування покладена функція обліку нерухомого майна незалежно від форм власності.

Облік нерухомого майна здійснюС”ться на підставі матеріалів технічноС— інвентаризаціС—. Згідно з рішенням виконавчого комітету СумськоС— міськоС— ради, технічну інвентаризацію та облік нерухомого майна доручено здійснювати тільки спеціалістам комунального підприС”мства "Сумське міське БТР†".

Втручання якихось інших підприС”мств в процес інвентаризаціС— призведе до руйнування існуючоС— системи обліку, яка С” частиною містобудівного кадастру.

Р†снування обліку нерухомого майна, комунального архіву інвентаризаційних справ відповідаС” інтересам територіальноС— громади, так як даС” можливість відтворити втрачені документи, служить доказовою базою в судах при вирішенні майнових спорів.

Згідно з Постановою Кабінету міністрів УкраС—ни ціни на послуги з технічноС— інвентаризаціС— регулюються державою, а прилади, які використовуються під час вимірювальних робіт, підлягають метрологічному контролю.

В місті Суми тільки КП "Сумське міське БТР†" маС” затверджені державним органом ціни на послуги та атестований метрологічний підрозділ.

 

Шановні громадяни! Під видом робітників БТР† можуть діяти шахраС—. Будьте обережні, впускаючи таких "спеціалістів" до своС—х осель. Пам’ятайте - комунальне підприС”мство "Сумське міське БТР†" розташоване в будинку №33 по вулиці Садовій міста Суми.

Збережемо комунальне БТР† - захистимо своС” майно!

 

Фото листовки: из соцсетей

 Copyright © 2008-2023, inform.sumy.ua

Использование материалов inform.sumy.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий – активной гиперссылки) на inform.sumy.ua