Погода г.Сумы
СЕГОДНЯ
04.05
Суббота
ЗАВТРА
05.05
Воскресенье
П.ЗАВТРА
06.05
Понедельник
ночью-3°C-5°C-13°C
до
обеда
днем

-1°C

-4°C

-8°C

после обеда
последнее обновление: 10:00 (GMT+2)
Курсы валют г.Сумы
ВалютаКурс НБУ
на
Банки г.Сумы на
покупкапродажа

USD

0

0

0

EUR

0

0

0

RUB

0

0

0

Реклама

Областная организация УНП считает, что в Шостке Киевскому патриархату объявлена война


27.05.2010

25 мая в Шостке сгорел храм Святой Троицы Украинской православной церкви Киевского патриархата и пострадал сторож, который сейчас он находится в реанимации в тяжелом состоянии. Так как это уже не первое подобное происшествие в Шостке, то областная организация УНП высказала обеспокоенность ситуацией. Партийцы призывают руководство области и правоохранительных органов принять меры по недопущению подобных актов вандализма.

По мнению партийцев, ведется целенаправленная борьба с церквями Киевского патриархата.

Полный текст обращения

Заява Сумської обласної організації Української народної партії

Обласна організація УНП вкрай стурбована ситуацією з приводу зачастілих випадків пожеж у храмах Шостки і закликає керівництво області та правоохоронні органи вжити невідкладних заходів щодо недопущення подібних актів вандалізму. Вночі 25 травня у цьому північному райцентрі Сумщини сталося чергова надзвичайна пригода - горів будинок по вул. Партизан, де розташовується храм Святої Трійці Української православної церкви Київського патріархату. Сторож, який був у будинку, нині знаходиться в реанімації в дуже важкому стані.

Але це не перша спроба замаху на культові споруди у Шостці, що належать КП. В ніч з 30 червня на 1 липня 2009 року шляхом підпалу згоріла Свято-Покровська дерев’яна козацька церква Української Православної Церкви КП. Освячений вона була Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом наприкінці 2006 року і була єдиним збудованим храмом у цьому місті. До цього вже були дві безуспішні спроби підпалити Свято-Покровську церкву, але завдяки швидким діям прихожан церкви вогонь вдавалось вчасно загасити. Та під час третьої спроби храм згорів майже вщент, знищено будівлю храму та його майно. Винуватця тоді знайшли, - ним виявився колишній священнослужитель Московського патріархату, який замовив підпал жителю сусіднього села. Виконавця тоді засудили до ув’язнення, а замовника відправили на примусове лікування до психіатричного закладу. І ось знову чергова пожежа. Мимоволі складається враження, що проти Київського Патріархату в Шостці ведеться цілеспрямована боротьба.

Ми не хочемо, щоб подібні випадки ставали приводом для ворожнечі між прихожанами Київського і Московського патріархатів, але допускати подібних зухвалих проявів не можна

Голова Проводу обласної організації УНП Віталій Волощук

 Copyright © 2008-2023, inform.sumy.ua

Использование материалов inform.sumy.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий – активной гиперссылки) на inform.sumy.ua