Погода г.Сумы
СЕГОДНЯ
20.04
Суббота
ЗАВТРА
21.04
Воскресенье
П.ЗАВТРА
22.04
Понедельник
ночью-3°C-5°C-13°C
до
обеда
днем

-1°C

-4°C

-8°C

после обеда
последнее обновление: 10:00 (GMT+2)
Курсы валют г.Сумы
ВалютаКурс НБУ
на
Банки г.Сумы на
покупкапродажа

USD

0

0

0

EUR

0

0

0

RUB

0

0

0

Реклама

Соцвзнос: не заплатишь - получишь штраф


07.11.2013

З 1 жовтня 2013 року органами доходів і зборів по всій краС—ні розпочато процес прийняття звітності, взяття на облік та зняття з обліку платників С”диного внеску.

Податківці звертають увагу, що відтепер функцію з адміністрування С”диного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування покладено на Міністерство доходів і зборів УкраС—ни.

Сумська ОДПР† нагадуС”, що С”диний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування підлягаС” сплаті незалежно від фінансового стану платника.

Крім того, варто пам’ятати: у разі несвоС”часноС— сплати Р„СВ (або не в повному обсязі) до платника застосовуються фінансові санкціС—, передбачені Законом "Про збір та облік С”диного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування", а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку Р„СВ, несуть адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність.

Таким чином, неподання, несвоС”часне подання, подання не за встановленою формою звітності щодо С”диного внеску, страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування або поданняВ  недостовірних відомостей, що використовуС”ться в Державному реС”стрі загальнообов’язкового державного соціального страхування, іншоС— звітності та відомостей, передбачених Законом про Р„СВ і Законом про пенсійне страхування, порушення встановленого порядку використання та здійснення операцій з коштами Пенсійного фонду УкраС—ни тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб у розмірі від 20 до 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 510 грн.).

Ті ж самі діС—, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне із вищезазначених правопорушень, тягнуть за собою накладання штрафу на посадових осіб у розмірі від 30 до 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 510 до 680 грн.).

Тому, аби уникнути будь-яких фінансових санкцій, Сумська ОДПР† закликаС” уважно ставитися до вимог, пов’язаних зі сплатою С”диного соціального внеску,, — повідомляС” пресс-служба СумськоС— ОДПР†

 Copyright © 2008-2023, inform.sumy.ua

Использование материалов inform.sumy.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий – активной гиперссылки) на inform.sumy.ua