Погода г.Сумы
СЕГОДНЯ
19.04
Пятница
ЗАВТРА
20.04
Суббота
П.ЗАВТРА
21.04
Воскресенье
ночью-3°C-5°C-13°C
до
обеда
днем

-1°C

-4°C

-8°C

после обеда
последнее обновление: 10:00 (GMT+2)
Курсы валют г.Сумы
ВалютаКурс НБУ
на
Банки г.Сумы на
покупкапродажа

USD

0

0

0

EUR

0

0

0

RUB

0

0

0

Реклама

Налог на недвижимость: больше льготников


06.11.2013

Сумська ОДПР† нагадуС”, що з 4 серпня 2013 року в УкраС—ні почали діяти нові правила сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельноС— ділянки.

Податківці зазначають, що із запровадженням нових правил, зросла кількість пільговиків з податку на нерухоме майно, які взагалі не будуть його сплачувати. До них, зокрема, потрапили фізичні особи, які відповідно до закону мають статус багатодітних або прийомних, або малозабезпечених сімей, опікунів, піклувальників дітей, діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, які виховуються одинокими матерями (батьками).

Сумська ОДПР† зауважуС”, що для зручності платників законом переглянуто розміри житловоС— нерухомості, на яку нараховуватиметься пільга. Відтепер вона надаватиметься виходячи із сумарноС— площі об’єктів житловоС— нерухомості, що перебувають у власності платника податку, незалежно від С—х кількості.

Так, не сплачуватимуть податок власники квартир, якщо С—х загальна житлова площа не перевищуС” 120 кв. м. Для власників будинків "пільгова площа" визначена у розмірі 250 кв. м незалежно від С—х кількості. Якщо у власника С” і квартира, і будинок загальною площею до 370 кв. м, він також не сплачуватиме податок на нерухомість.

Слід звернути увагу на те, що також змінено порядок обчислення суми податку — відтепер фізичні особи сплачуватимуть податок за місцем податковоС— адреси (місцем реС”страціС—), а не за місцезнаходженням об’єктів нерухомості.

Ставки податку будуть диференційовані — від 1 до 2,7 % мінімальноС— заробітноС— плати.

З метою проведення звірки щодо об’єктів житловоС— нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, розмірів житловоС— площі таких об’єктів, прав власності на таке нерухоме майно, Сумська ОДПР† запрошуС” протягом 2013 року з’явитися до податкових інспекцій за місцем податковоС— адреси (прописки) тих громадян - власників квартир та/або будинків, у яких житлова площа об’єктів житловоС— нерухомості перевищуС” пільгову, — повідомляС” пресс-служба СумськоС— ОДПР†

 Copyright © 2008-2023, inform.sumy.ua

Использование материалов inform.sumy.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий – активной гиперссылки) на inform.sumy.ua