Погода г.Сумы
СЕГОДНЯ
25.04
Четверг
ЗАВТРА
26.04
Пятница
П.ЗАВТРА
27.04
Суббота
ночью-3°C-5°C-13°C
до
обеда
днем

-1°C

-4°C

-8°C

после обеда
последнее обновление: 10:00 (GMT+2)
Курсы валют г.Сумы
ВалютаКурс НБУ
на
Банки г.Сумы на
покупкапродажа

USD

0

0

0

EUR

0

0

0

RUB

0

0

0

Реклама

Сумской облсовет осудил применение силы, но не решился на отставку правительства и президента


03.12.2013

3 декабря Сумской областной совет собрался на внеочередную сессию. В зал даже пустили несколько сотен общественных активистов, которые хотели, чтобы избранники поддержали их стремление жить в стране с иными ценностями и политикой. Им дали слово, терпеливо голосовали за каждую правку (которая, конечно же не набирала необходимого количества голосов). Длилась эта "демократия" больше четырех часов, но в итоге 56 из 61 присутствующих на сессии Сумского областного совета проголосовали за принятие заявления по поводу общественно-политической ситуации в стране, где не было ни одного слово ни про отставку правительства, ни о президенте.

С криками "Ганьба" активисты покинули сессионный зал, заявив, что завтра намерены прийти на сессию Сумского городского совета.

Текст принятого заявления (без учета правки)

 

Заява

депутатів СумськоС— обласноС— ради

В 

Ми, депутати СумськоС— обласноС— ради, занепокоС”ні суспільно-політичною ситуаціС”ю, яка наразі склалась у державі.

Ми живемо у демократичній краС—ні, де кожен громадянин маС” право висловлювати власну точку зору, тим більше з питань стратегічного розвитку держави, та засуджуС”мо будь-яке застосування сили, направлене проти людей.

Ми вимагаС”мо у найкоротші строки провести об’єктивне В розслідування фактів застосування протиправних дій представниками правоохоронних органів проти учасників Р„вромайдану у місті КиС”ві 30 листопада 2013 року. Винні мають бути притягнуті до відповідальності.

УкраС—на - С”вропейська демократична краС—на, яка прагне стати повноправним членом великоС— С”вропейськоС— родини.

Ми закликаС”мо Уряд докласти всіх зусиль для збереження закономірного послідовногоВ  курсу на С”вроінтеграцію УкраС—ни, проголошеного Президентом УкраС—ни Віктором Януковичем. Сьогодні для всіх нас важливо усвідомити реальні кроки на цьому шляху, мати повну і достовірну інформацію про переваги, ризики і загрози С”вроінтеграціС—.

Упевнені, що план дій щодо найближчого підписання угоди про асоціацію з Р„вропейським союзом з урахуванням захисту національних інтересів УкраС—ни від можливих загроз та економічних втрат у зв’язку з цим рішенням маС” бути доведений до відома громадян УкраС—ни.

Як і більшість регіонів УкраС—ни, Сумщина модернізуС” власну економіку, підвищуС” конкурентоспроможність товарів та все більше переоріС”нтовуС”ться на С”вропейський ринок, проте Російська Федерація залишаС”ться основним споживачем нашоС— продукціС—.

Завдання влади - захистити економіку держави, зберегти робочі місця, гарантувати стабільну виплату заробітноС— плати та соціальних виплатВ  людям.В  Кабінет Міністрів маС” забезпечити розроблення чіткого ефективного плану дій, спрямованого на підтримку національних товаровиробників та С—х адаптацію до умов С”вропейськоС— економіки.

Ми — за прагматичну С”вропейську інтеграцію, упровадження С”вропейських цінностей, але з урахуванням власних національних інтересів, збереження економічного потенціалу краС—ни та зростання рівня добробуту людей.

Р„вропейський курс передбачаС” С”вропейський діалог усіх сторін, за круглим столом з повагою до думки кожного.

Ми запрошуС”мо жителів Сумщини на партнерських засадах до тісноС— конструктивноС— співпраці в обговоренні та вирішенні важливих, в тому числі й для Сумщини, питань С”вроінтеграціС—.

Об’єднавшись, ми всі побудуС”мо С”вропейську УкраС—ну.

 Copyright © 2008-2023, inform.sumy.ua

Использование материалов inform.sumy.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий – активной гиперссылки) на inform.sumy.ua