Погода г.Сумы
СЕГОДНЯ
26.04
Пятница
ЗАВТРА
27.04
Суббота
П.ЗАВТРА
28.04
Воскресенье
ночью-3°C-5°C-13°C
до
обеда
днем

-1°C

-4°C

-8°C

после обеда
последнее обновление: 10:00 (GMT+2)
Курсы валют г.Сумы
ВалютаКурс НБУ
на
Банки г.Сумы на
покупкапродажа

USD

0

0

0

EUR

0

0

0

RUB

0

0

0

Реклама

Податкова попереджаС”: здаС”ш в оренду? - сплати податок!


10.12.2013

Усі, хто здаС” в оренду власні помешкання, будуть зобов’язані сплатити податок на нерухомість.

Це передбачено нормами Податкового кодексу УкраС—ни, відповідно до яких, пільги зі сплати податку не надаються на об’єкти оподаткування, що використовуються С—х власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприС”мницькій діяльності).

Наприклад, якщо у громадянина С” декілька об’єктів нерухомості, які не перевищують встановлений розмір пільги оподаткування (для квартир - 120 кв.м., для будинків 250 - кв.м., для квартир та будинків у сукупності - 370 кв. м.), й один з об’єктів житловоС— нерухомості надаС”ться в оренду, то у будь якому випадку власнику доведеться сплатити податок на нерухомість з житловоС— площі об’єкту оренди.

"Задля уникнення невідповідностей Сумська ОДПР† пропонуС” власникам нерухомості до 31 грудня 2013 року провести звірку даних щодо кількості своС—х об’єктів нерухомості та розмірів С—х житловоС— площі. Для проведення звірок громадянам потрібно особисто звернутися до Центрів обслуговування платників за місцем реС”страціС—, маючи при собі оригінали документів про право власності на це майно", — говорить начальник СумськоС— ОДПР† Олексій Полив’яний.

 Copyright © 2008-2023, inform.sumy.ua

Использование материалов inform.sumy.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий – активной гиперссылки) на inform.sumy.ua