Погода г.Сумы
СЕГОДНЯ
23.04
Вторник
ЗАВТРА
24.04
Среда
П.ЗАВТРА
25.04
Четверг
ночью-3°C-5°C-13°C
до
обеда
днем

-1°C

-4°C

-8°C

после обеда
последнее обновление: 10:00 (GMT+2)
Курсы валют г.Сумы
ВалютаКурс НБУ
на
Банки г.Сумы на
покупкапродажа

USD

0

0

0

EUR

0

0

0

RUB

0

0

0

Реклама

Губернатор, выходи: в Сумах митинговали студенты


12.12.2013

Сумские студенты митинговали под зданием Сумской облгосадминистрации. Несколько десятков студентов пришли сегодня утром на пл. Независимости. Они кричали: "Губернатор, выходи!" и держали плакаты. Минут через десять к ним вышел губернатор Юрий ЧМЫРЬ.

Студенты заявили, что считают, что областной совет необходимо распустить, т. к он не представляет интересы людей и не выполняет их требования. Кроме того студенты предложили членам правящей партии сделать выбор и определиться, хотят ли они быть соочастниками нарушений прав людей, имевших место на Евромайдане.

Как сообщил лидер "Студенческого братства Сумщины" Дмитрий ТИЩЕНКО, губернатор традиционно в своих ответах больше говорил о евроинтеграции и спокойствии.

Акция длилась полчаса.

«12 грудня студенти СумДУ та СумДПУ вийшли на мітинг до стін своС—х університетів. З 9 ранку активісти закликали студентів не бути байдужими до подій, які розпочались 30 листопада в м. КиС—в і тривають досі. Не дивлячись на обіцянки Януковича, зроблені під час круглого столу Президентів УкраС—ни, силовики продовжують фізично розправлятися зі студентами на Майдані Незалежності. .

Небайдужі студенти Сумщини усвідомлюють, що факти порушення прав людини можуть поширитися на всю УкраС—ну, де студентам назавжди заборонять висловлювати свою думку. Ми вийшли підтримати молодь, яка знаходиться зараз на Майдані м. КиС—в. Там - наші друзі, наші одногрупники, наші рідні.

О 10:00 студенти вирушили ходою до Площі Незалежності, де вимагали від голови СумськоС— ОДА та голови обласноС— організаціС— ПартіС— регіонів - Юрія Чмиря. Під час його чергових виправдовувань представники студентів висловили дві основні вимоги:

Розпустити Сумську обласну раду, так як вона, на думку студентів, не представляС” інтересів більшості.

Враховуючи те, що Партія регіонів С” правлячою партіС”ю, члени партіС— С” рівносильними учасниками злочину проти учасників мирного мітингу, який був розігнаний 30 листопада в м. КиС—в. Ми пропонуС”мо кожному члену партіС— зробити свій вибір: публічно скласти партійний квиток ПР і не підтримувати злочинні діС— влади або залишитися членом ПР і продовжувати підтримку антинародних рішень влади.

Головний регіонал області намагався відвести тему побиття студентів в сторону, розповідаючи про С”вроінтеграційні питання області, на що студенти почали вимагати відповідь на запитання - чому "беркут", діС— якого засудив і Юрій Чмирь, досі виконуС” злочинні накази, а студентів, які були учасниками мирного мітингу вже десятками арештовують та засуджують? Відповідь була, як і всі інші - неоднозначна, Юрій Павлович посилався на відсутність у нього юридичноС— освіти. ВважаС”мо, що дана проблема вийшла за рамки освітнього аспекту, і наразі С” питанням власноС— гідності кожного громадянина, — говорится в сообщении Студенческого братства Сумщины.

 Copyright © 2008-2023, inform.sumy.ua

Использование материалов inform.sumy.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий – активной гиперссылки) на inform.sumy.ua