Погода г.Сумы
СЕГОДНЯ
29.03
Пятница
ЗАВТРА
30.03
Суббота
П.ЗАВТРА
31.03
Воскресенье
ночью-3°C-5°C-13°C
до
обеда
днем

-1°C

-4°C

-8°C

после обеда
последнее обновление: 10:00 (GMT+2)
Курсы валют г.Сумы
ВалютаКурс НБУ
на
Банки г.Сумы на
покупкапродажа

USD

0

0

0

EUR

0

0

0

RUB

0

0

0

Реклама

Звернення до сумськоС— громади письменника і журналіста Р„вгена Положія


27.01.2014

Шановна громадо м. Суми!

Майже тиждень моя родина - дружина та двоС” маленьких дітей - змушена переховуватися. Останні кілька днів із різних джерел та від різних осіб на мою адресу надходять "поради" та інші "побажання". А в ніч із неділю на понеділок уже життя всіС”С— нашоС— громади перетворилося на жах.

"Чому так відбуваС”ться? Чому це сталося?" — певне, чи не кожний із нас задаС”ться таким питанням. Двадцять два роки ми жили мирно і спокійно в нашій УкраС—ні - і ось раптом настали такі жорстокі часи. Хто ж винуватий у цьому? Хто несе відповідальність?

На мій погляд, сьогодні йде війна за незалежність УкраС—ни. А вся відповідальність за те, що гинуть і зникають люди, горять автомобілі та будинки, в повній і безумовній мірі несе влада і особисто Віктор Янукович, який в 2010 р у нелегітимний спосіб перебрав на себе всі повноваження та повернув президентську форму правління.

МоС— дорогі сумчани! Я вас дуже прошу: подивіться, що відбуваС”ться в інших містах на сході та півдні УкраС—ни, з якою жорстокістю менти та кримінал, що вже відкрито працюють пліч-о-пліч, знищують свободи та здоров’я наших співгромадян, які наважилися на радикальні діС—. Я звертаюся до вас із великим проханням: коли ви вирішити щось вчинити, то робіть це з холодною головою, коли будете відчувати, що добре підготовлені морально і сильні духом, робіть це, коли ми станемо організованими, коли нас стане настільки багато, що ніякий "Беркут" і ніякі бандити не зможуть нас зупинити в прагненні до нормального життя. Пам’ятайте - це наше місто і ми його нікому не віддамо!

Жорстоке і абсолютно безпідставне побиття людей у вестибюлі СумськоС— обласноС— ради говорить нам тільки про одне - влада в особі ПартіС— регіонів, продажна міліція та кримінал кинули нам пихатий виклик. Вони вважають, що можуть бити юнаків і дівчат, людей похилого віку, принижувати С—х та саджати за грати коли С—м заманеться і як С—м заманеться. Жодна людина, яка знаходилася в приміщенні ОбласноС— ради, не знаходилася там не законно. Міліція самостійно відчинила двері та запустила людей на прийом до народного депутата. Вдень та ввечері дівчата та жінки годували міліціонерів бутербродами та поС—ли чаС”м, а вночі вони, наче скажені пси, порушуючи закон, без попередження накинулися на напівсплячих людей. Скажіть, який був у цьому сенс? Люди, хто там знаходилися, не збиралися захоплювати будівлю та чинити опір, вони були готові по першому ж попередженню покинути приміщення, а міліціонери взагалі обіцяли охороняти С—х. Чому ж не пролунало таке попередження? Чому солдати та офіцери (чи офіцери вони?!) внутрішніх військ били кийками дітей, троС” з яких тепер в лікарні? Чому довгий час постраждалим, які стікали кров’ю у міському відділку міліціС— на Першотравневій, не надавали медичну допомогу, і викликали швидку лише вранці? Чому слідчі допитують затриманих без адвокатів прямо в реанімаціС—?

У мене С” відповідь: тому що вони — не правоохоронці, вони - починаючи фашисти, якими керують фашисти справжні. Р† ми бачимо, що такий спосіб утвердження "нового порядку" життя суспільства стрімко встановлюС”ться по всій краС—ні: Черкаси, Харків, Дніпропетровськ, Запоріжжя.

Що ж нам робити? Чинити супротив бандитам у формі та без форми, чи змиритися? МоС” переконання - чинити опір всім протиправним діям. Але для цього ми всі повинні бути здорові та на свободі. Тому я звертаюся до вас - не потрібно штурмувати обласну державну адміністрацію, це однаково, що штурмувати в’язницю, немаС” в цьому жодноС— потреби, це нікому не потрібні жертви.

Напроти, ми мусимо об’єднуватися та створювати діС”ві загони самооборони за місцем проживання, мати, чим захищатися в разі, якщо кримінал буде чинити напади на мирних мешканців. Якщо ми зможемо об’єднатися, якщо ми зможемо себе захистити, то зможемо навести лад у нашому місті. Нам немаС” на кого покластися: мер самоусунувся, що в даній ситуаціС— рівносильно зраді громади, опозиція слабка, як ніколи.

Якщо ми себе не захистимо, то нас не захистить ніхто. КиС—вський Майдан тому підтвердження. Р† зараз настав той час, коли ми, якщо хочемо зберегти своС” місто для себе, а не для криміналу і ПартіС— регіонів, якщо ми не хочемо опинитися відрізаними від УкраС—ни, ми мусимо бути солідарними, мудрими і сильними.

Я впевнений, що ми переможемо, бо правда - на нашій стороні, добро - на нашій стороні, любов - на нашій стороні. Бо ми - сумчани!

Я звертаюся до всіх порядних співробітників міліціС—, прокуратури, до всіх суддів (а такі люди на Сумщині С”, я знаю багатьох особисто), до тих членів ПартіС— регіонів, які не заплямували себе кров’ю - не чиніть злочинів, переходьте на бік народу, не співпрацюйте з криміналом, викидайте своС— партійні квитки і ставайте поруч із сумчанами.

Наостанок хочу додати: якщо зі мною або моС”ю родиною станеться щось погане, то всю відповідальність я покладаю на Партію регіонів в особі Р†горя Яговдіка, Олексія Мовчана і Юрія Перепеки та мера Сум Геннадія МінаС”ва, що зав’яз у брудних оборудках із комунальним підприС”мством "Сумижитло". Я не звертався і не звертаюся з відповідними заявами про погрози життю в правоохоронні органи, бо не бачив і не бачу в цьому жодного сенсу.

Виграти війну у власного народу неможливо.

Слава УкраС—ні!

 Copyright © 2008-2023, inform.sumy.ua

Использование материалов inform.sumy.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий – активной гиперссылки) на inform.sumy.ua