Погода г.Сумы
СЕГОДНЯ
25.04
Четверг
ЗАВТРА
26.04
Пятница
П.ЗАВТРА
27.04
Суббота
ночью-3°C-5°C-13°C
до
обеда
днем

-1°C

-4°C

-8°C

после обеда
последнее обновление: 10:00 (GMT+2)
Курсы валют г.Сумы
ВалютаКурс НБУ
на
Банки г.Сумы на
покупкапродажа

USD

0

0

0

EUR

0

0

0

RUB

0

0

0

Реклама

Народный совет Сумщины требует отставки Яговдика, Михайленко, Козицкого и Рапуты


21.02.2014

Народный Совет Сумщины требует губернатора, председателя Сумского облсовета, руководителей областного и городского управления милиции немедленно подать в отставку. Об этом говорится в обращении председателя Народного совета Сумщины, нардепа Владимира ШУЛЬГИ.

ЗВЕРНЕННЯ

до представників органів державноС— влади, органів місцевого самоврядування та посадових осіб, начальницького та рядового складу Міністерства оборони УкраС—ни, Збройних Сил УкраС—ни, Міністерства внутрішніх справ УкраС—ни, Служби безпеки УкраС—ни, посадових осіб прокуратури УкраС—ни в Сумській області

18-20 лютого 2014 року в КиС”ві, Хмельницькому, Сумах та інших областях сталися численні факти вбивств, поранень та каліцтв людей, які поставили УкраС—ну на межу громадянськоС— війни. З обох боків загинула майже сотня людей, близько тисячі мають поранення різного ступеню важкості.

Увечері 20 лютого ц.р. опозиційним партіям за підтримки позафракційних і частини провладних депутатів вдалося добитися проведення екстреного засідання парламенту та прийняти важливі рішення, спрямовані на відновлення громадянського миру і спокою в УкраС—ні.

Зокрема, Верховна Рада УкраС—ни своС”ю Постановою “Про засудження застосування насильства, що призвело до загибелі людей” заборонила вищому військовому керівництву, командувачам з’єднань та підрозділів, посадовим особам, начальницькому та рядовому складу Міністерства оборони УкраС—ни, Збройних Сил УкраС—ни, Міністерства внутрішніх справ УкраС—ни, Служби безпеки УкраС—ни, посадовим особам прокуратури УкраС—ни та інших органів державноС— влади, органів місцевого самоврядування УкраС—ни, об’єднанням громадян, установам і організаціям використання будь-яких видів зброС— та спеціальних засобів проти учасників акцій протесту та не допускати надалі застосування сили. Також було скасовано проведення антитерористичноС— операціС— і зобов’язано вжити всіх заходів для повернення особового складу, не задіяного в охороні державних установ, до місць постійноС— дислокаціС—.

Крім того, парламент зобов’язав Генеральну прокуратуру УкраС—ни провести повне розслідування фактів загибелі, поранень, травмування осіб - учасників подій в акціях з 30 листопада 2013 року та забезпечити негайне звернення до суду органами досудового слідства з клопотаннями про звільнення з-під варти усіх арештованих учасників протестних акцій, крім тих, які вчинили вбивство, та закриття відповідних кримінальних проваджень.

Прагнучи зняти суспільну напругу та зберегти громадянський мир і спокій в області, Народна Рада Сумщини звертаС”ться з вимогою:

- головам СумськоС— обласноС— державноС— адміністраціС— та СумськоС— обласноС— ради, а також керівникам Сумського обласного і міського управління МВС УкраС—ни негайно подати у відставку;

- посадовим особам, начальницькому та рядовому складу Міністерства оборони УкраС—ни, Збройних Сил УкраС—ни, Міністерства внутрішніх справ УкраС—ни, Служби безпеки УкраС—ни, посадових осіб прокуратури УкраС—ни в Сумській області негайно вжити всіх заходів для виконання ціС”С— Постанови ВерховноС— Ради УкраС—ни.

Голова НародноС— Ради СумськоС— області

Народний депутат УкраС—ни Володимир Шульга

 Copyright © 2008-2023, inform.sumy.ua

Использование материалов inform.sumy.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий – активной гиперссылки) на inform.sumy.ua