Погода г.Сумы
СЕГОДНЯ
15.05
Среда
ЗАВТРА
16.05
Четверг
П.ЗАВТРА
17.05
Пятница
ночью-3°C-5°C-13°C
до
обеда
днем

-1°C

-4°C

-8°C

после обеда
последнее обновление: 10:00 (GMT+2)
Курсы валют г.Сумы
ВалютаКурс НБУ
на
Банки г.Сумы на
покупкапродажа

USD

0

0

0

EUR

0

0

0

RUB

0

0

0

Реклама

Прокуратура ответила Свинаренко


28.04.2011

Не так давно на нашем сайте было обнародовано заявление сумчанина, пенсионера МВД, ликвидатора последствий аварии на Чернобыльской АЭС I категории, инвалида II группы Сергея СВИНАРЕНКО который в областном-пресс-клубе 21 апреля квалифицировал действия правоохранительных органов как беспредел и издевательство.

Это был – крик души и мнение, может и субъективное. Поэтому редакция даже не пыталась брать по этому поводу комментарии у представителей прокуратуры.

Ранее истории Свинаренко была посвящена публикация «Оперативный блеф» («Панорама №51 от 15 декабря 2010 г.), где присутствовали комментарии прокуратуры.

Текст, присланный в редакцию:

Чому б не вислухати думку другої сторони?

22 квітня на сайті тижневика «Панорама» вміщено зухвалу, не перевірену і однобоку інформацію під заголовком «Спирт и зажигалка как пропуск в прокуратуру» з підзаголовком «Суицид в приемной прокуратуры не состоялся» (автор – співробітник редакції видання А. Поляков).

У ній йдеться про нібито спробу колишнього працівника міліції гр. Свинаренка С. здійснити суїцид у приймальні прокурора області в знак протесту через відмову йому в прийомі керівником наглядового відомства. Зі слів видно, що матеріал писався майже під диктовку пана Свинаренка, який, аби захистити свою дружину – фігуранта кримінальної справи за фактами одержання хабарів від студентів Сумського національного аграрного університету – постійно скаржиться в усі інстанції, в тому числі у ЗМІ, про те, що міліція і прокуратура нібито сфабрикували дану справу, а його дружина (доцент кафедри фінансів цього вишу), жертва беззаконня працівників правоохоронних органів.

По-перше, пан Свинаренко неодноразово був на прийомі у заступника прокурора області (22.02.2010 та 05.08.2010), в.о. прокурора області (24.09.2010), колишнього прокурора області (01.03.2010) і нині працюючого (20.08.2010 та 01.10.2010). Доводи заявника ретельно перевірялися і йому надавалася ґрунтовна відповідь. Усі підтверджуючі документи є в прокуратурі області. То навіщо ж вводити в оману широку громадськість?

По-друге, прокуратура не раз повідомляла ту ж громадськість про обставини вчиненого злочину. Коротко нагадаємо ще раз.

19 лютого минулого року завідуюча кафедрою Сумського національного аграрного університету Р. під час приймання іспитів отримала за позитивну їх здачу від студентів трьох груп заочної форми навчання хабарі на загальну суму 2500 грн. Вина Р. у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара повторно), повністю доведена матеріалами кримінальної справи.

На цей час Р. ухиляється від слідства, у зв’язку з чим слідчим винесено постанову про притягнення її як обвинуваченої та оголошено в розшук. Судом надано дозвіл на затримання Р. та доставку в суд для вирішення питання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

І насамкінець хотілося б нагадати авторові даної інформації, що свобода слова, гласність і демократія передбачають об’єктивний і достовірний виклад фактів у засобах масової інформації, і перш ніж публікувати її, необхідно вислухати думку і другої сторони. Невже важко було зателефонувати до прокуратури області і з’ясувати всі обставини?

Олександр МУХА,заступник прокурора області.

Видео с пресс-конференции Свинаренко можно посмотреть здесь:

 Copyright © 2008-2023, inform.sumy.ua

Использование материалов inform.sumy.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий – активной гиперссылки) на inform.sumy.ua