Погода г.Сумы
СЕГОДНЯ
18.05
Суббота
ЗАВТРА
19.05
Воскресенье
П.ЗАВТРА
20.05
Понедельник
ночью-3°C-5°C-13°C
до
обеда
днем

-1°C

-4°C

-8°C

после обеда
последнее обновление: 10:00 (GMT+2)
Курсы валют г.Сумы
ВалютаКурс НБУ
на
Банки г.Сумы на
покупкапродажа

USD

0

0

0

EUR

0

0

0

RUB

0

0

0

Реклама

Патриотов подставили: в СМИ распространили обращение патриотов, которое они не подписывали


13.05.2011

Областная организация Украинской народной партии заявляет, что не подписывала обращение с призывом срывать красные флаги на День Победы.

«Обласна організація УНП заявляє, що ніхто з її керівників не ставив своїх підписів під подібним зверненням. Ми вкрай обурені завбачливо підробленим підписом і діями тих, хто від нашого імені робить такі провокації», - сказано в обращение УНП.

В обращении говорится о том, что члены УНП далеки от националистического радикализма. «Ми справді не поділяємо рішення Верховної ради України вивішувати червоні прапори в День Перемоги, оскільки вважаємо їх символами тоталітарного режиму, комуністичного терору, репресій, свавілля КПРС і НКВД - КДБ. Але ми не можемо погодитись з закликами зривати і знищувати ці прапори, оскільки такі дії ніяк не вписуються з нормами цивілізованої європейської країни, до якої ми всі прагнемо», - сказано в обращении.

Лидер областной организации Украинской народной партии Сергей БУТКО, подписавший обращение, считает, что это только начало.

«Ми переконані, що в країні і зокрема на Сумщині почала втілюватися широкомасштабна кампанія по дискримінації в очах населення національних сил. Випадок зі зверненням – це лише перший крок у цьому напрямку, невдовзі дії можуть бути значно агресивнішими і нахабнішими», - сказано в обращении.

Напомним, накануне 9 Мая в редакцию поступило обращение, подписанное лидерами некоторых партий и общественных организаций, в которых они призывали «не вывешивать красные флаги, а там где они вывешены - срывать и уничтожать».

Заява сумської обласної організації Української народної партії

Шановні жителі Сумщини!

Минув день великої Перемоги . Ми з глибокою повагою ставимося до кожного ветерана і пам’ятаємо всіх тих, хто зберіг життя нащадкам ціною власного життя. Але в той же час змушені констатувати, що світлий День Перемоги на Сумщині дехто використовує зовсім не для чистої і благородної мети. Це зокрема стосується провокації, в яку напередодні 9 Травня були втягнуті націонал - патріотичні організації області і зокрема обласна організація УНП. Саме тоді серед обласних ЗМІ була поширено, а деякими всеукраїнськими виданнями передруковано, звернення в якому, зокрема, його автори закликали сумчан не вивішувати червоні прапори, а там де вони вивішені - зривати і знищувати їх. «Це єдиний спосіб ефективно реагувати на цей антиукраїнський крок влади»!, - говорилося в зверненні, підписаному буцім то лідерами сумських обласних опозиційних політичних організацій і зокрема Української народної партії.

З цього приводу обласна організація УНП заявляє, що ніхто з її керівників не ставив своїх підписів під подібним зверненням. Ми вкрай обурені завбачливо підробленим підписом і діями тих, хто від нашого імені робить такі провокації. Як згодом з’ясувалося, також були підроблені підписи під листом і лідерів деяких інших політичних організацій, а сам лист до редакції надійшов з фальшивої електронної скриньки.

Ми вкотре змушені наголосити, що далекі від того націоналістичного радикалізму, який намагаються впроваджувати на теренах нашої країни деякі політичні сили. Ми справді не поділяємо рішення Верховної ради України вивішувати червоні прапори в День Перемоги, оскільки вважаємо їх символами тоталітарного режиму, комуністичного терору, репресій, свавілля КПРС і НКВД - КДБ. Але ми не можемо погодитись з закликами зривати і знищувати ці прапори, оскільки такі дії ніяк не вписуються з нормами цивілізованої європейської країни, до якої ми всі прагнемо.

Кому була потрібна така провокація можна легко здогадатися. Подібного роду провокації тісно переплітаються з недавніми подіями на Львівщині, організатори яких і ось такими методами намагаються відвернути жителів України від життєво - важливих проблем сьогодення та провальних економічних реформ уряду. Ми переконані, що в країні і зокрема на Сумщині почала втілюватися широкомасштабна кампанія по дискримінації в очах населення національних сил. Випадок зі зверненням – це лише перший крок у цьому напрямку, невдовзі дії можуть бути значно агресивнішими і нахабнішими. А майбутні вибори до Верховної ради України можуть стати епіцентром таких брудних технологій. Тому ми закликаємо жителів Сумщини бути вкрай обережно реагувати на такі оприлюднені неадекватні заяви, а засобам масової інформації більш пильніше придивлятися до тих, від імені яких надходять і розповсюджуються подібні провокаційні заклики.

Сергій Бутко, голова обласної організації Української народної партії

 Copyright © 2008-2023, inform.sumy.ua

Использование материалов inform.sumy.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий – активной гиперссылки) на inform.sumy.ua