Погода г.Сумы
СЕГОДНЯ
20.05
Понедельник
ЗАВТРА
21.05
Вторник
П.ЗАВТРА
22.05
Среда
ночью-3°C-5°C-13°C
до
обеда
днем

-1°C

-4°C

-8°C

после обеда
последнее обновление: 10:00 (GMT+2)
Курсы валют г.Сумы
ВалютаКурс НБУ
на
Банки г.Сумы на
покупкапродажа

USD

0

0

0

EUR

0

0

0

RUB

0

0

0

Реклама

Мирослава Гонгадзе: “Журналістика відживає свій вік”


07.06.2011

Дружину загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Мирославу ми знаємо як успішну телеведучу та кореспондента “Голосу Америки”. Десять років тому вона, не знаючи англійської, з двома трирічними доньками-близнюками Наною та Соломією виїхала до США. Нам було цікаво дізнатися, як вона оцінює якість української журналістики. Чи є різниця між свободою слова в Україні та США?

«На мою думку, журналістика як професія, на жаль, відживає свій вік. З розвитком новітніх технологій кожен може стати журналістом, написати блог чи виставити в Інтернет відео. Інформаційні кордони змиваються, і ми переходимо у вік громадянської журналістики», - відповіла Мирослава.

За її словами, українська журналістика має одну головну хибу - робити висновки не на основі фактів, а на основі особистого уявлення чи враження журналістів про ці факти. «Коли дивишся українське телебачення чи читаєш газети, дуже важко зрозуміти, що насправді відбувається. Людям не дають відповідей на базові запитання: Що, Де, Коли? Західна журналістика чітко відрізняє фактичну інформацію від поглядів журналістів. Для цього в газетах є спеціальні сторінки. У західній журналістиці також є багато проблем. Все більше телеекрани заполонює так званий інфотеймент – це коли з кожної маленької події роздувають велику і створюють сенсацію там, де насправді її немає».

 Copyright © 2008-2023, inform.sumy.ua

Использование материалов inform.sumy.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий – активной гиперссылки) на inform.sumy.ua