Каталог / Образование / Колледжи, техникумы /

Машиностроительный колледж СумГУ

Адрес:г.Сумы, проспект Т.Шевченка, 17
Телефоны: (0542) 22-02-83
Сайт: http://mk.sumdu.edu.ua/
Электронная почта: mashkolledg@mail.ru
Дата добавления в каталог: 29.01.2015

Коледж готує фахівців зі спеціальностей: "Технологія обробки матеріалів на верстатах і автоматичних лініях", "Хімічне і нафтове машинобудування", "Ливарне виробництво чорних і кольорових металів і сплавів", "Обслуговування програмних систем і комплексів", "Економіка підприємства", "Видавнича справа та редагування", "Друкарське Історія Машинобудівного коледжу СумДУ розпочинається з листопада 1917 р., коли за ініціативою керівництва колишнього Бельгійського акціонерного товариства (нині - ПАТ "Сумське НВО ім. М.В.Фрунзе") було створено професійно-технічне училище для підготовки фахівців-машинобудівників для Сумського, Лебединського і Охтирського повітів Харківської губернії, яке в 1923 р. перетворено на індустріальну профтехшколу, а останню у 1928 р. - в Сумський індустріальний, у 1930 р. - Сумський машинобудівний технікум.

У буремні роки Великої Вітчизняної війни більша частина викладачів та студентів іде на фронт, а технікум у 1941-1944 рр. знаходиться в евакуації в м. Черчик УзРСР, а пізніше – в Ташкенті, де разом з колективом заводу ім. Фрунзе будував завод №724, встановлював обладнання і освоював виробництво мінометів.

У післявоєнний період технікум під керівництвом Булановича Олексія Семеновича відновив свою роботу у місті Суми.

Від 1952 до 1972 р. заклад очолював Дащенко Петро Кононович. Завдяки його піклуванням машинобудівний технікум будує гуртожиток у 1960 р. на 420 місць, а в серпні 1966 р. - новий навчальний корпус. Цими приміщеннями коледж користується і сьогодні. У ці роки були відкриті спеціальності «Технологія зварювального виробництва», «Планування на підприємствах машинобудівної промисловості». За досягнення у роботі технічної творчості технікум нагороджений дипломом другого ступеня ВДНГ, а кабінет «Деталі машин», створений Погарським ГО., став лауреатом виставки досягнень народного господарства СРСР 1972 року і нагороджений золотою медаллю. У 1972-1985 рр. директором працював Саленко Павло Михайлович, під керівництвом якого за технічне оснащення кабінетів, лабораторій та методичне забезпечення предметів технікум посів провідне місце серед навчальних закладів Міністерства хімічного та нафтового машинобудування СРСР.

Від 1985 до 1988 р. на чолі педагогічного колективу - Скачедуб Микола Васильович. Відкривається нова спеціальність «Експлуатація промислових роботів», яка проіснувала до 1992р. У 1988-1998 роках директор технікуму - Михайлик Юрій Дмитрович. У 1991 році Сумський машинобудівний технікум реорганізовано в Сумський машинобудівний коледж, починається плідна співпраця з Сумським державним університетом у складі єдиного навчально-наукового комплексу. Розробляються інтегровані навчальні плани з інженерних спеціальностей. У 1997 році коледж органічно вписатися у структуру Сумського державного університету як структурний підрозділ і отримав нові перспективи подальшого розвитку.

Якісно новий етап в історії машинобудівного коледжу розпочався у 1998 році, коли навчальний заклад очолив Микола Миколайович Антиков. Велика увага приділяється реорганізації матеріальної бази, комп'ютеризації навчального процесу, впровадженню нових форм і методів роботи у методичній та виховній діяльності. На денному відділенні відкриваються спеціальності: «Економіка підприємства», «Експлуатація систем обробки інформації та прийняття рішень», «Видавнича справа та редагування», «Друкарське виробництво», відкривається заочне відділення.

Велика увага приділяється фізичному розвитку студентів. Адміністрація, викладачі зацікавлені у тому, щоб молоде покоління виросло фізично здоровим, розвиненим, готовим до праці. Багато років поспіль студенти коледжу є переможцями міської та обласної спартакіад серед ВНЗ І-ІІ рівня акредитації.виробництво".

Коледж веде підготовку молодших спеціалістів у групах ступеневої підготовки бакалаврів, що дозволяє його випускникам у подальшому продовжувати навчання в базовому навчальному закладі на 2 та 3 кусах відповідних факультетів та на військовій кафедрі.

Машинобудівний коледж має сучасну матеріальну базу, а саме: аудиторії, оснащені аудіо- та відеотехнікою, навчально-виробничі майстерні зі слюсарною, токарною, зварювальною, деревообробною та друкарською дільницями, комп’ютеризовану бібліотеку з читальною залою та музеєм коледжу, комп’ютерний центр, спортивну та актову зали, їдальню на 100 місць, гуртожиток на 250 місць, спортивні майданчики.

Коледж готує фахівців зі спеціальностей: "Технологія обробки матеріалів на верстатах і автоматичних лініях", "Хімічне і нафтове машинобудування", "Ливарне виробництво чорних і кольорових металів і сплавів", "Обслуговування програмних систем і комплексів", "Економіка підприємства", "Видавнича справа та редагування", "Друкарське виробництво".

Коледж веде підготовку молодших спеціалістів у групах ступеневої підготовки бакалаврів, що дозволяє його випускникам у подальшому продовжувати навчання в базовому навчальному закладі на 2 та 3 кусах відповідних факультетів та на військовій кафедрі. 3 майбутніми фахівцями працює висококваліфікований педагогічний колектив, більшість якого складають викладачі вищої та першої категорій, серед яких викладачі-методисти, старші викладачі, відмінники освіти України, заслужені працівники освіти України, та близько 20 працівників професорсько-викладацького складу базового ВНЗ, основна частина яких має наукові ступені та вчені звання.

У навчальному процесі застосовуються інтерактивні методи навчання з широким використанням технічних засобів та ІТ-технологій. Студентам пропонуються додаткові курси (іноземна мова (бізнес-курс), 3D моделювання, комп’ютерні технології в бухобліку (1С-бухгалтерія), САПР-технолог), що підвищує конкурентоспроможність випускників коледжу на сучасному ринку праці.

Студенти коледжу активно беруть участь в обласних та всеукраїнських олімпіадах серед ВНЗ І-ІІ р.а. з математики, інформатики, української мови та стають призерами цих олімпіад.

У коледжі традиційно пропагується здоровий спосіб життя, активне заняття спортом. Коледж є багаторазовим переможцем спартакіади області та міста серед ВНЗ І-ІІ р.а., серед студентів коледжу є члени збірних області, України з різних видів спорту.

Адрес на карте:

Отзывы: