Каталог / Образование / Колледжи, техникумы /

Сумской строительный колледж

Адрес:40021, г.Сумы, ул. Петропавловская 108
Телефоны: (0542) 22-36-12
(0542 22-21-79
Сайт: http://sbc.ucoz.ua/
Дата добавления в каталог: 29.01.2015

Сумський будівельний коледж – це державний вищий навчальний заклад ІІ рівня акредитації, підпорядкований Українській державній будівельній корпорації. В ньому за денною і заочною формами навчання сьогодні майже 1000 студентів здобувають освіту за кваліфікаційними рівнями молодшого спеціаліста та бакалавра.

Історія навчального закладу розпочалася в далекому 1913 році, коли в місті Суми за сприянням відомого підприємця П.І.Харитоненка було відкрите Сумське комерційне училище, яке готувало спеціалістів середньої ланки для підприємств легкої і харчової промисловості. На початку 1919 року училище призупинило свою діяльність у зв’язку з реформами освіти, які проводила нова радянська влада, але вже в серпні 1920 року навчальний процес відновився у навчальному закладі, що одержав назву Сумський архітектурно-будівельний технікум, який був створений за ініціативи педагогічного колективу комерційного училища та місцевого інженерного товариства. Така реорганізація закладу була обумовлена необхідністю підготовки фахівців будівельної справи для Сумського, Лебединського та Охтирського повітів Харківської губернії.

У 1941 – 1945 роках випускники і учні, викладачі і співробітники технікуму воювали на фронтах Великої Вітчизняної війни. За проявлений героїзм і відвагу в боях з німецько-фашистськими загарбниками трьом вихованцям технікуму Герману І.М., Денисенку С.П. та Нестеровському М.С. було присвоєно високе звання Героя Радянського Союзу. Технікум поновив свою діяльність 9 травня 1944 року і уже в 1946 році здійснив свій перший повоєнний випуск техніків-будівельників.

Багато разів змінювалися назви та підпорядкування технікуму, проте незмінним залишався головний напрям в роботі педагогічного колективу – підготовка висококваліфікованих фахівців для будівельної галузі країни. Всього тільки за повоєнний період навчальний заклад підготував більше двадцяти тисяч висококваліфікованих спеціалістів, які успішно працюють в усіх куточках України і за її межами. Серед них Заслужені будівельники України, вчені, відповідальні посадовці в апаратах державних установ і відомств, керівники і провідні спеціалісти підприємств, організацій, органів влади.

З 1990 року технікум ввійшов до складу регіонального міжвідомчого учбово-науково-виробничого комплексу "Будівельник”. Це результат тісної співпраці з Харківським інженерно-будівельним інститутом (нині Харківський державний технічний університет будівництва і архітектури) та підприємствами будівельної галузі Сумщини.

28 травня 1993 році спільним наказом № 156/132 Міністерства освіти України та Української державної будівельної корпорації відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України "Про акредитацію вищих навчальних закладів” Сумський будівельний технікум з 1 червня 1993 року реорганізовано в Сумський будівельний коледж . З цього часу коледж розпочав підготовку фахівців за другим рівнем акредитації і за цей період здійснив 14 випусків бакалаврів будівельної та 8 випусків бакалаврів економічної справи.

Це здійснилося завдяки творчій співпраці чудового педагогічного колективу, який очолює директор, кандидат технічних наук, Заслужений працівник освіти України Гриценко В.П. Сьогодні навчальний процес у коледжі забезпечують 44 висококваліфікованих штатних педагогічних працівники та близько 50 науково-педагогічних працівників: доктори, кандидати наук та доценти, які залучаються на основі сумісництва із ВНЗ ІІІ – ІVрівнів акредитації міст Суми та Харкова. Така співпраця коледжу з університетами будівельного та економічного спрямування дає можливість випускникам коледжу підвищити свій фаховий освітній рівень за скороченим терміном в рамках багатоступеневої освіти.

Адрес на карте:

Отзывы: