Конкурс на здобуття Всеукраїнської літературної премії ім. Олександри Кравченко

Дата: 01-04-2013
Автор: Ra

Заснована у 2013-му році Дніпропетровською обласною бібліотекою для молоді ім. М.Свєтлова і родиною української письменниці Олександри Петрівни Кравченко (Девіль) за підтримки Департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації і Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на знак вшанування пам’яті письменниці та духовного розвитку творчої молоді в Україні.

Премія заснована заради утвердження гуманістичних ідеалів в сучасних творах українських авторів і розвитку оригінальної жанрової літератури.

Інформаційна підтримка: Український видавничий портал “Книгобачення” – knyhobachennia.com, Інформаційна агенція “Міський сайт” – gorod.dp.ua, Інформаційний портал “Літературна Дніпропетровщина” – dniprolit.org.ua, Всеукраїнський літературно-мистецький, публіцистичний та науково-популярний щомісячник “Бористен”.

Право висування твору на здобуття премії має тільки автор (або співавтори за спільною згодою усіх співавторів).

Премія присуджується громадянам України.

Вік учасників – 18-35 років.

Обсяг твору – 40-120 тис. знаків з пробілами.

Прийом з 25 березня по 20 квітня 2013 року.

До конкурсного відбору не допускаються твори:

– з використанням ненормативної лексики;

– які містять порнографічні, відверті еротичні, некрофілічні сцени, а також невмотивовану жорстокість і сцени фізичних та психологічних знущань натуралістичного характеру;

– мають антинаціональне, антирелігійне або шовіністичне спрямування;

– можуть сприйматися як заклик до вбивства або самогубства;

– носять характер пропаганди шкідливих звичок, вживання алкогольних та наркотичних речовин тощо.

Правила участі

Від одного автора надається один прозовий твір (також у співавторстві) українською або російською мовою, не опублікований або опублікований накладом не більше 1000 примірників. У конкурсному відборі можуть також брати участь твори, опубліковані у мережі Інтернет, електронних виданнях або ті, що вже здобували нагороди в інших літературних конкурсах.

У конкурсному відборі беруть участь повісті і сюжетно завершені фрагменти романів. У разі виходу до фіналу автор роману має при потребі надати членам журі повний текст твору. Останнє не визначає перевагу повістей над романами або навпаки.

При поданні фрагменту роману обов’язково після назви зазначається, що це фрагмент, а також надається інформація про повний обсяг твору у тис. зн. з пробілами або авторських аркушах (авторський аркуш – 40 тис. зн. з пробілами).

Автор надсилає в електронному вигляді:

- текст твору у форматі *.doc (інші формати не розглядаються),

- анкету, заповнену за відповідною формою, яку можна скачати тут: Анкета

- фото у форматі *.jpg, якість зображення має бути не гіршою, ніж 300dpi (або 300 пікселів/дюйм) розміром не менше 9х12 см.

Анкети, фото і твори надсилати на електронну скриньку youngmuse@i.ua з позначкою “Всеукраїнська літературна премія ім. О.Кравченко (Девіль)”.

Дізнатися про конкурсні етапи і задати запитання – http://www.dniprolit.org.ua/archives/category/premia_kravchenko

Грошова нагорода змінюється залежно від бюджету премії.

У 2013-му році грошова винагорода становить:

І премія – 3000 грн,

ІІ премія – 2000 грн,

ІІІ премія – 1000 грн.

Кількість лауреатів та розміри премій щороку визначають її засновники.

Вручення премії відбудеться у Дніпропетровську до Дня молоді (у червні).

Просмотров - 1998