Сумчани зможуть безкоштовно вивчати українську мову

Дата: 08-10-2013
Автор: Ra

До проекту “Безкоштовні курси української мови” Всеукраїнського комітету захисту української мови долучилось місто Суми завдяки громадському активісту Івану Боршошу.

Викладати вже зголосилися Сергій П’ятаченко, кандидат філологічних наук Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, Олексій Федина, вчитель української мови та літератури та Світлана Пономарчук, викладач української мови та літератури.

Курси проходитимуть в приміщенні Сумського товариства «Просвіта» за адресою Червона площа, 6.

Запис за телефоном: 099 959 98 29

Довідково: Безкоштовні курси української мови ініціював у червні Олександр Доній – один із фундаторів Всеукраїнського комітету захисту української мови, народний депутат України. Починаючи з 1 жовтня 2013 р., заняття відбуватимуться Житомирі і Кіровограді, Кременчуці і Калуші, Луганську, Херсоні та інших містах України.

Програму курсів укладено у Києві й розрахована вона на 36 академічних годин. В рамках курсів, також заплановані зустрічі з письменниками, кінопокази, лекції з історії, культури.

Викладати на курсах у Калуші зголосилися Іван Ляхович, директор місцевої школи № 1, Ольга Ткач, головний редактор телебачення «Незалежність», та Марія Стефанів, заступник директора Вищого професійного училища №7.

Увесь проект реалізовуватиметься на засадах волонтерства; важливу роль відіграватиме ініціативність громадськості міст, прилучення до справи регіональних осередків Всеукраїнського комітету захисту української мови.

Просмотров - 2089