«Патріоти України» передали матеріали для облаштування госпіталю в АТО

18.06.2015

Прикордонники Сумщини, які знаходиться в Луганській області, звернулися до громадського руху з проханням надати матеріали для польового госпіталю. «Це зона, де постійно точаться запеклі бої, після яких поранені потребують термінової допомоги. Тому зараз там облаштовують госпіталь, попросили нас за можливості надати кабель, бо до найближчої підстанції 1200 м. Силами членів руху ми його придбали, а заодно зібрали продукти і медикаменти», — говорить активіст «Патріотів України» Юрій ЦАПЛІЄНКО. Частину медикаментів отримають сумські прикордонники безпосередньо в зоні АТО, частину – Київський госпіталь, де лікуються наші бійці, частину ліків також отримає Дніпропетровський госпіталь.

«Війна триває вже понад рік, і зараз волонтери зі всієї країни говорять, що люди стали менше допомагати армії. Це можна зрозуміти, адже, по-перше, погіршився економічний стан країни і матеріальний стан населення. Кожен думає про, як прогодувати сім’ю. Є певна зневіра у зв’язку з Мінськими домовленостями, які мали б встановити мир, але насправді нічого не змінилося. Та попри все ми будемо допомагати до дня нашої перемоги», — говорить депутат Сумської обласної ради Микола ПОЛІЛУЙ.

Разом з тим Сергій КЛОЧКО, голова громадського руху «Патріоти України», підкреслює: «Люди неймовірно підтримали бійців, коли все починалося, і країна була зовсім не готова до війни. Зараз, через рік, про захисників мала б повністю дбати держава. На жаль, цього не відбулося. Ті, хто може допомагати, мають це робити до останнього. Але ми не вважаємо себе волонтерами, бо збираємо матеріали, продукти, ліки, одяг і все необхідне своїми силами, завдяки ініціативі членів нашого руху. Намагаємося дістати все, чого потребують наші хлопці. Якщо ні – шукаємо тих, у кого така можливість є. Кожен допомагає, чим може».

ІД

 

 

 

 

 

 

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: