Нардеп от Сум нашел «откуда растут ноги» местной контрабанды

04.08.2015

Нардеп от Сум Олег МЕДУНИЦА на странице в фейсбуке изложил наблюдения по поводу таможенного оформления контрабандных грузов. «В Закарпатті нещодавно затримали вантаж контрабандних цигарок. Заховані були у вагоні з паливними брикетами.

http://www.ukrinform.ua/…/kilkasot_yashchikiv_kontrabandnih…

Замитнювали вагон на митному пості «Шостка». Прізвища митників відомі. Постачальник брикетів (читай цигарок) — фірма «Гільдія груп», м.Шостка, вул.Леніна 36-а, код ОКПО 38209113. Директор підприємства, він же один із засновників, входить до кола друзів Чмиря, Молотка, Пиліпейка. Кажуть, що це взагалі не його підприємство, а вище зазначених осіб. Перший, екс-губер часів Яника, другий нардеп-бізнесмен (регіони, Воля Народу), третій шосткинський підприємець, штурман машини Чмиря на ралі сина Януковича.

Ті самі митники, що митнили цей вантаж виявляється регулярно митнили вантажі саме цієї фірми. Нагадаю, прокурорський нагляд за митницею здійснює заступник прокурора Сумської області Сергій Маслюк. Кум одночасно і Молотка і Чмиря. Маслюк, до речі, на минулому тижні повіз свої документи в Генеральну прокуратуру на перепризначення заступником прокурора області.

Депутат ВР Ланьо, із Закарпаття, якого підозрюють у контрабанді цигарок є так само як і шосткинський Молоток, у фракції «Воля Народу». Як вам асоціації», — написал Олег Медуница.

Его пост тут же разошелся среди друзей. «А ви все про Закарпаття переживаєте. Майстрів гри на контрабасі на Сумщині і своїх вистачає. Ганяють вантажі в обидва боки — цигарки, ліс, солярку, скот. Тільки митні збори від цього отримує не державний бюджет, а північний мафіозний клан. І доходів від цього кримінального бізнесу їм вистачає на підкуп прокурорів, суддів, митників, прикордонників. І що найбільш прикро — на підкуп виборців», — прокомментировал пост политик Андрей КРАМЧЕНКОВ.

Через некоторое время нардеп выложил еще одну запись о контрабанде: «Замитнював вантаж топливних брикетів (читай контрабандних цигарок) на митному посту «Шостка» митний брокер ТОВ «Вант» Дмитро Минченко. Одним із засновників ТОВ «Вант» є батько народного депутата Ігоря Молотка. Зрозуміло, поважного віку чоловік — підставний, а не реальний власник фірми, яка замитнювала контрабандний вантаж. Реальний власник — депутат від «Волі народу» Ігор Молоток. Директор ТОВ «Вант» — останнє місце роботи Молотка перед обранням депутатом ВР. Депутат Ланьо від Закарпаття, якого підозрюють в організації контрабанди цигарок, так само з «Волі народу». От така пєтрушка.»

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: