«Батьківщина» вимагає від очільника області відповіді за чиновника-корупціонера

29.08.2015

Сумська обласна партійна організація ВО «Батьківщина» офіційно заявила, що голова Липоводолинської РДА Олещенко В.М., який був затриманий під час отримання хабара у сумі 700 тис.грн., не є членом партії «Батьківщина». У 2012 році він був виключений з лав партії. Натомість Олещенко має відношення до «Партії Блок Петра Порошенко «Солідрність».

«Два роки тому Валерія Олещенка виключили з партії «Батьківщина», потім його «підібрав» «Удар Віталія Кличка», а на момент затримання він був членом президентської партії «Солідарність». Такі посадовці не мають право бути при владі», — заявив депутат облради, голова Липоводолинської партійної організації «Батьківщина» Сергій Гресь, який під час сесії Сумської обласної ради звернувся до голови облдержадміністрації Миколи Клочка з вимогою взяти всю відповідальність за дії чиновника – корупціонера на себе та чесно сказати громаді, що це його особиста відповідальність і питання політичної сили «Солідарність». Також депутат зазначив, що громада району на передодні призначення голів місцевих РДА акцентувала увагу керівництва області і, особисто, Миколи Клочко про невідповідність Олещенко В.М. для призначення на посаду такого рівня. Нажаль, тоді очільник області прохання сумчан не почув.

Свою думку з приводу вищезазначеного також висловив депутат обласної ради від «Батьківщини» Микола Полілуй. «Щодо затримання голови Липоводолинської РДА Сумської області Валерія Олещенка та коментаря Миколи Клочка з приводу цих подій хочу сказати, що останній зараз намагається уникнути власної відповідальності, хоча не має на це жодного морального права. Cаме він призначив конкретно цю людину на таку відповідальну посаду і тепер його заяви, що він про щось там попереджав чиновників – це слабке, нікчемне виправдання.

Оскільки йдеться про значну суму – 700 тисяч гривень, і це тільки половина (голова райдержадміністрації вимагав 1, 5 млн грн., за надання дозволу на проведення пошукових робіт на території району.), я вважаю, що цей хабар – не перший, були й інші. Більше того, я впевнений, що подібне не відбувається без відома обласної влади. Оборудки з земельними ресурсами відбуваються не лише в Липоводолинському районі. Сподіваюсь силові органи детально розслідують цей інцидент та притягнуть до відповідальності всіх, хто є в цій вертикалі, і хто отримує власну вигоду від подібних корупційних дій по всій області. Залишається відкритим питання до голови облдержадміністрації: Миколо Олексійовичу, Ви та Ваша команда будуєте, чи розкрадаєте Сумщину?» — підкреслює Микола Полілуй.

Інші новини:

Коментарі: