Выборы на Сумщине: что общего у Одессы и Глухова

28.10.2015

Після перемоги Мішеля Терещенка на виборах міського голови — слідом за Одесою Міхаеля Саакашвілі — в Україні з»явився ще один маркер реформ. Глухів і Одеса, як не дивно, багато в чому схожі, перш за все тим, що там і там є митниця. Але якщо Саакашвілі має очевидну підтримку президента, силових структур (хоча навіть це не допомогло врятувати чесні вибори мера), медіа, то проти Мішеля в Глухові всі: впливовий нардеп Деркач, «еліта» міста, прокурори, менти, обрані депутати міськради і навіть, як він сам каже, глава Сумської ОДА (в це, насправді, легко повірити, точніше, так воно і є). За нього тільки люди, що підтримали його на виборах («ураган неймовірних бабусь», як він сам сказав). Люди, проти яких зараз з новою силою виступить весь державний апарат, помножений на кримінальні структури.

Неймовірно хочеться, щоб МішельТерещенко став гарним мером і перетворив Глухів у місто своєї мрії. Це буде не лише перемога європейського способу мислення, сучасного політичного менеджменту, а й неймовірний, місцями магічний зв»язок часів і історій успіху в межах однієї родини. Однієї України.

Так склалося: Міхаель і Мішель. Обидва іноземці. Обидва розумні і рішучі, неймовірно енергійні. Обидва обрали замість спокійного заможного життя непевні політичні баталії і битву за майбутнє України. Обидва не говорять української, принаймні, поки що. Але з ними пов»язані всі наші сподівання. Можливо, колись на Київській Русі також проводили реформи, тому і запросили Рюріка?))

Інші новини:

Коментарі: