На Сумщине: 19-летней девушке нужна помощь

01.02.2016

Жила-була звичайна дівчинка: вчила конспекти, ходила на пари, захоплювалась танцями, мріяла про перше ніжне кохання. Завжди усміхнена й супокійна, мов тихеє літечко, хороша доня для тата із мамою. Так, ця життєва історія про Валерію ЦАРЕНКО, 1996 р. н., з тією лише відмінністю, що сьогодні дівча знає про свою важку хворобу і знає, що врятувати її зможе лиш добра воля небайдужих людей. Нас із вами…

Рік 2015-й видався для Лери щасливим: добре закінчила Роменський коледж Київського Національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана, без проблем вступила до Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС, бо з дитинства мріяла про благородну професію рятувальника. Аж тут, у жовтні, як грім серед ясного неба: стала зле почуватись, втрачати свідомість. Ретельне обстеження у медчастині військового вишу дало невтішний діагноз: важке захворювання кісткового мозку. Три місяці Віка з мамою боролись з недугою у гематологічному відділенні Львівської клінічної лікарні №5. Потім направлення до Київського військового шпиталю – повний курс лікування під наглядом кращих професорів з гематології, а також консультація в Інституті експериментальної патології, онкології та радіобіології ім. Р. Є. Кавецького НАН України.

Зараз Валерія почувається трохи ліпше, але цей стан нестабільний. Адже її кістковий мозок – як і раніш — відмовляється виробляти еритроцити й тромбоцити. І вердикт лікарів одностайний: Вікторію врятує надважка операція з пересадки кісткового мозку від донора. Хороші результати у цій царині дають клініки Ізраїлю, Америки та Європи, але ціни там значно вищі, ніж у Білорусі. Тож люди знаючі радять їхати саме до Мінська. Ціна операції та реабілітації у білорусів – еквівалент 110 тис. доларів. Для Лериних батьків, котрі усе своє життя жили з трудової копійки, сума ця абсолютно нереальна.

«Якби ви знали, скільки людей у Ромнах відгукнулось на нашу біду! – почули журналісти «r» від мами дівчинки Олени ЦАРЕНКО. — Перераховують посильні для себе суми, хто 20, хто 100 грн., відгукуються на іншу допомогу! Знаєте, після 3 місяців львівської самотності й безнадії, ми на таке співчуття навіть не сподівалися! Від такого моря людського тепла у нашої Лероньки, ніби крила виросли, хоча й так вона у нас дівчинка-сонечко. Однак, грошей поки що мало, не вистачає на курс лікування у Білорусі. Та ми не втрачаємо віри у Боже провидіння та добру силу звичайних людей…»

Що вартують грошові папірці, коли мова йде про юне життя? Щоб врятувати життєлюбну дівчинку, свою посильну пожертву Ви можете перерахувати сюди:

Картка ПриватБанку: 5168 7553 8629 8554

отримувач Царенко Юрій Миколайович (тато Валерії)

конт. тел.: 096-696-797-7 (тато Юрій)

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: