Страсти по декоммунизации в Сумах (фото)

01.03.2016

В Сумах начался сбор подписей за отмену решения о переименовании улиц. Общественные организации «Помни имя свое», «Вечный огонь», «Нащадки Перемоги», представители квартальных комитетов и Оппозиционного блока, выставили палатку в центре города. В понедельник патриоты снесли палатку.

«Милиция провела опрос, взяла показания, составила протокол и присутствовала до окончания акции, которую мы продолжили, тут же собрав палатку. После этого, было собрано, еще 150 подписей. За два дня, всего подписались около тысячи людей.

Тут же на собрании, приняли однозначное решение: будем стоять, столько, сколько нужно! Самое важное, что люди в 99% случаев поддерживают инициативу», — написал в фейсбуке депутат Сумского горсовета Юрий ПЕРЕПЕКА.

Есть мнение и противоположной стороны.

«Новина про те, що в Сумах демонтували агітаційний намет Опоблоку, де збирали підписи проти декомунізації, швидко дійшла до російських користувачів соціальних мереж. Реакція — в прикріпленій картинці.

Можна було б сприйняти ці слова, як порожні, якби нам не доводилося ховати українських бійців, які загинули від рук російських солдат. Погрози про «визволення» — це не просто слова. Це – реальність.

І скажу ще одну цинічну річ. У тих містах, де прояви сепаратизму в 2014 році придушувалися українськими активістами: безкомпромісно і жорстко, зараз немає пострілів і обстрілів. Там, де в українців не вистачило сил і рішучості – зараз війна. Спротив декомунізації – це латентний сепаратизм. А з сепаратистами і російськими агентами -компроміси неможливі. Дай Бог нам сил і рішучості!», — написал активист Андрей РЫБАЛКО.

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: