Как на Сумщине прощались с погибшим бойцом (фото)

05.04.2016

Конотопщина попрощалася ще з одним бійцем, загиблим в зоні АТО — Брисюком Миколою Миколайовичем. Він був призваний під час п’ятої черги мобілізації 27 травня 2015 року. У зоні антитерористичної операції відразу потрапив на передову — був командиром танка. Після оголошеного відведення важкого озброєння з лінії зіткнення вважав за правильне не відходити в тил, а залишитися на передовій — вже на посаді стрільця. Незважаючи на оголошене перемирря, їх підрозділ, що розміщувався в районі населеного пункту Зайцеве, постійно піддавався обстрілам зі стрілецькоі зброї, а також з мінометів. Виконуючи свій службовий обов’язок, він загинув 23 лютого 2016 року.

У суботу, 2 квітня, тіло загиблого привіз із зони АТО воїн-інтернаціоналіст Юрій Ведмедь на своїй машині, як сказав, шлях був важкий і при цьому три доби не спав. Того ж дня на малій Батьківщині героя в селі Землянка відбулась траурна церемонія. На панахиду, щоб попрощатись і провести бійця в останню путь, прийшло багато односельців, у траурній церемонії взяли участь керівники району, співслужбовці, бійці ЦК «Азов», представники Конотопської сотні – народної самооборони і Конотопського козачого полку, воїни-інтернаціоналісти, рідні, знайомі і близькі героя.

На фото: Багато людей прийшло на панахиду, щоб засвідчити шану й повагу загиблому бійцю.

Мабуть, символічно, що церемонія прощання з бійцем відбувалась біля сільського клубу, поруч із пам’ятником воїнам, загиблим у часи Другої світової війни. У цьому можна простежити зв’язок поколінь між нашими пращурами й сучасними воїнами, які, не жаліючи свого тіла й життя, повсякчас ставали на захист рідної землі – своєї Батьківщини та боронили її від ворога!

На фото: У підніжжя пам’ятника, загиблим в Другій світовій війні прощалися з сучасним героєм.

Як повідомив заступник командира військової частини №5509 – моторизованої бригади Валерій Нікитенко, Микола Миколайович Брисюк, 1974 року народження, прийшов служити до їх військового підрозділу і був призначений на посаду командира танка.

-Він показав себе мужнім бійцем і справжнім воїном, який дисципліновано і професійно виконував свої військові обов’язки захисника Вітчизни, — сказав Валерій Нікитенко. — Будучи командиром танку, при відведенні важкої зброї з лінії зіткнення, він прийняв рішення залишитись на передовій на посаді стрільця. Населений пункт Зайцеве, де дислокувався військовий підрозділ, незважаючи на оголошене перемир’я, незаконні озброєні формування продовжували обстрілювати зі стрілецької зброї та мінометів. Микола Миколайович Брисюк загинув, виконуючи свій службовий обов’язок. Ми сьогодні сумуємо про його втрату і співчуваємо матері, рідним і близьким бійця.

На фото: Мати Марія Федорівна проводжає сина.

- Ми зібралися тут, щоб провести в останню дорогу нашого земляка, — зазначив голова РДА Микола Горбенко. – Він працював на місцевому підприємстві, а коли прийшла війна, пішов захищати Батьківщину. Сьогодні прийшла біда в наш дім. Микола Миколайович Брисюк виконав свій військовий борг захисника рідної землі, але загинув при привиконанні службових обов’язків. Світла йому пам’ять.

Зі словами вдячності до матері Миколи Миколайовича Брисюка Марії Федорівни і словами скорботи звернулись Землянський сільський голова Ніна Мозгова, бригадир ТОВ «Довіра» (де працював Микола Брисюк) Ганна Лифар, однокласниця Любов Солдатенко.

Потім траурна процесія рушила на цвинтар, де була відслужена заупокійна служба. При похованні пролунав військовий салют зі стрілецької зброї. Боєць був похований з усіма військовими почестями. Світла пам’ять справжньому патріоту, — написал на своей странице в фейсбуке завотделом по социальным вопросам в Конотопской общественно-политической газете «Сельские горизонты» Павел Лихопий и выложил фото.

Інші новини:

Коментарі: