«Фотовиставка — знаковий початок року»
Дні «Дня» в Сумах — уже з 20 січня!

19.01.2017

Фотовиставка — знаковий початок рокуПісля Києва право стати першим містом, яке прийматиме експозицію найкращих світлин XVIII Міжнародної фотовиставки «День»-2016, вибороли Суми. Дні «Дня» тут триватимуть з 20 січня до 5 лютого 2017 року. 140 вибраних фоторобіт із «Сімейного альбому України» (як називається фотовиставка) будуть розміщені в Сумській муніципальній галереї. Урочисте відкриття з участю авторів «Дня» відбудеться 20 січня о 17.00 у приміщенні муніципальної галереї за адресою: вул. Соборна, 27.

Ті, кому пощастило ознайомитися з попередньою фотовиставкою газети, яка відбулася в Сумах кілька років тому, безумовно, стануть її найпершими відвідувачами. Адже, щоб побачити експозицію, сюди приїздили люди з різних регіонів і навіть з інших країн.

Людмила ФЕСЕНКО, директор Агенції промоції м. Суми, коментує: «Виставка газети «День» є знаковим проектом для Сумської міської галереї та для жителів нашого міста. Досвід 2013 року показав чудову співпрацю між нашими організаціями: така велика кількість відгуків, що пропустити й не відвідати виставку було неможливо, а це означає, що проект залишає по собі неабияке враження. Ця фотовиставка — життєва та щира, а зараз це дуже актуально для нас і саме цим мені дуже імпонує.

Фотовиставка «Дня» стає вже доброю традицією для Сумської міської галереї та її відвідувачів, так би мовити, визначним початком 2017 року. Я думаю, що проект не залишить нікого байдужим. Тому сподіваюся, що за три тижні якомога більше відвідувачів зможуть переглянути й отримати найщиріші, справжні емоції, залишити прекрасні відгуки і поділитися своїми враженнями з друзями, близькими, а може, і з нами. Забігаючи наперед, висловлюю надію, що наступного 2018 року ми знову відкриємо у своїх залах Сумської міської галереї виставку наших добрих партнерів та друзів — газети «День».

Також усі відвідувачі виставки зможуть придбати книги «Бібліотеки газети «День» та оформити передплату на видання.

Також 20 січня о 13.00 студенти й викладачі Сумського державного університету та всі охочі матимуть змогу поспілкуватися з авторами газети про «День» як якісну альтернативу й узяти участь у представленні останньої книжкової новинки із солідної Бібліотеки газети — історичного видання, присвяченого українсько-болгарським зв’язкам, «Сестра моя, Софія…». Чекаємо на вас у конгрес-центрі Сумського державного університету, в конференц-залі на другому поверсі (вул. Покровська, 9/1).

Гуманітарна ініціатива «Дні «Дня» в Сумах» відбудеться за підтримки Сумської обласної ради, Сумської міськради та Сумського державного університету. Начальник інформаційно-аналітичного відділу Сумської обласної ради Лілія НАУМОВА пояснює: «Для тих, хто є поціновувачем друкованих видань, очевидно, що газета «День» — унікальна, не схожа на інші ЗМІ. Вона не заполітизована, ґрунтовно і всебічно висвітлює важливі процеси, що відбуваються в країні та світі. Водночас колектив газети — креативний, зі своїми ідеями і поглядами на різні аспекти життя. Чого варті лише фотовиставки газети «День» та Бібліотека газети «День»! Мені до вподоби, що це видання популяризує українську книгу, залучає населення до патріотики, українознавства, історії рідної землі. Цікавими є і фотовиставки. Вони дуже різнопланові, душевні, проникливі. Від фото «Наодинці з другом» Анастасії Іванової, яка стала переможницею в номінації «Приз глядацьких симпатій» на Фотовиставці «День-2016», у мене особисто виступили сльози… Хочеться, щоб колектив не зупинявся на досягненнях, впроваджував у життя нові проекти, які будуть цікавими, щирими і такими потрібними українцям». Зрозуміло, цього важко досягти без дієвої підтримки читачів та партнерів видання.

Проректор Сумського державного університету Олена КОРОЛЬ додає: «Газета «День», крім того, що є щоденним всеукраїнським виданням — і це вже само по собі передбачає колосальну роботу, — започаткувала низку надзвичайно важливих та корисних ініціатив, які підпорядковані головній меті — творенню українського інтелектуального простору, правдивому конструюванню нашої ідентичності. Кожне число, кожен проект допомагає усвідомити себе, свою роль у світі як нації, держави не лише в історичній, а й новітній перспективі. А ще «День» — дуже вдалий модератор у діалозі між різними частинами України.

У листопаді 2013 року вперше відбулися дні «Дня» в Сумах, де було представлено тоді Фотовиставку газети та книги, які вийшли в Бібліотеці «Дня», а ще відбулася незабутня зустріч з головним редактором Ларисою Івшиною. Тоді пані Лариса сказала, що сучасна Європа постала як союз міст. І загальнонаціональне пізнання одне одного — це саме те, що вкрай потрібно на нашому шляху повернення до Європейського дому. Цю місію успішно виконує Міжнародна фотовиставка «Дня», яка відбувається вже увісімнадцяте і за своїм змістом є «Сімейним альбомом України», де зафіксовані найважливіші моменти зростання і становлення нас і нашої держави.

Ми надзвичайно раді, що 2017 рік розпочнеться з фотовиставки «Дня», з візиту «Дня» до університету, що наші студенти, викладачі, співробітники і всі жителі міста зможуть побачити те, що нас, українців, радувало, надихало, а що боліло і щемом пекло минулого 2016 року. Ми відчуваємо надзвичайну приємність, що минулого року Сумський державний університет став партнером 18-ї Міжнародної фотовиставки «Дня» і ми одностайно вирішили відзначити цінним подарунком роботу Олексія Палія «Кототерапія».

Знаємо, що 2016-й був ювілейним для «Дня», який святкував своє 20-річчя, а цього року пані Лариса Івшина святкує ювілей як головний редактор. Щиро бажаємо успіхів, довголіття і завжди радо чекаємо на зустріч!

Алла АКІМЕНКО, Суми

Інші новини:

Коментарі: