Азартные бои на Сумщине (фото)

12.02.2017

На Сумщине вот уже несколько лет проводят гусиные бои. В воскресенье состоялся 13-й этап. Следующий состоится в с. Виры.

«Тільки-но повернулись з чергового етапу цьогорічних гусячих боів. Це вже 13 сезон, який проводиться у нас в районі. Видовище досить специфічне і розуміються на ньому лише фахівці. Їх у нас у районі не один десяток. Чоловіки розводять так званих бійцівських гусей, тренують їх і виставляють на бої. Видовище зовсім не кровожадне, бо до справжньої крові рідко доходить. Гуси хватають один одного за крила і тримають міцно клювом. Хто перший втече — той і програв. Але бій судді можуть зупинити, якщо гусак порушить правила, зокрема, вдарить суперника по нозі чи голові. Сьогодні чемпіонській бій тривав 31 хвилину. Переможець приїхав з села Піски і привіз його Токарєв Сергій, Срібний призер виявився місцевим, бо виріс у дворі Віктора Павловського, а от «бронза» поїхала у Жовтневе разом з власником гусака Михайлом Пащенком. Приємно, що географія учасників розширюється і вже два роки мої земляки буруть участь у цих боях. Наступний етап боїв відбудеться у селі Вири. Так що приїжджайте. Це цікаво», — написала на своей странице в фейсбуке депутат Сумского областного совета Наталья КАЛИНИЧЕНКО.

.

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: