Позитивні наслідки децентралізації: Миколаївська селищна рада отримає 2,5 млн. гривень

17.10.2017

Реформа місцевого самоврядування вже має свої результати. Серед позитивних наслідків децентралізації: покращення якості та доступності соціальних послуг, збільшення бюджетів об’єднаних територіальних громад, залучення додаткових коштів.

Всі ці фактори спостерігаються в смт Миколаївка, Білопільського району, Сумської області.

Цього року підприємець, меценат Афган Салманов вклав значні кошти в підтримку цукрової галузі Сумщини та забезпечення робочими місцями значної частини населення сільської місцевості. Це надасть можливість повернути молоді кадри, що виїхали за кордон, та збільшити надходження до місцевих бюджетів у вигляді податку на доходи фізичних осіб від утворення нових робочих місць.

Афган Салманов особисто вболіває за покращення ситуації в Україні, при цьому доводить це і на практиці. Він здійснює операції з інвестиційними доходами не виводячи кошти в тінь для уникнення оподаткування.

Так, здійснивши операції по продажу частини корпоративних прав, як законослухняний громадянин, до Державної податкової інспекції за місцем податкового обліку подав декларацію про майновий стан та доходи громадянина, задекларувавши найбільшу суму отриманого доходу по всій Сумській області. Задекларована сума податку на доходи фізичних осіб складає 2,5 млн. гривень, що є надходженням до місцевого бюджету смт Миколаївка та військового податку до державного бюджету – 200 тис. гривень.

«Додаткові кошти в бюджеті – це заслуга Афгана Фагановича Салманова, який сприяє відродженню цукрової промисловості в Сумській області, створює нові робочі місця. І все це – за європейськими стандартами!» – говорить селищний голова смт Миколаївка Іван Ігнатьєв.

Отримані додаткові активи вже активно використовуються. Рішенням селищної ради виділено кошти на капітальний ремонт Миколаївської спеціалізованої школи, утеплення фасаду в ДНЗ «Берізка», придбано обладнання для учнів 1-их класів, придбано новий шкільний автобус, забезпечується розвиток і покращення інфраструктури селища в цілому.

Інші новини:

Коментарі: