Через опалення горять будинки

05.12.2017

На Сумщині в поточному році зареєстровано 1824 пожежі (за аналогічний період 2016 року – 1356), на яких загинули 32 та постраждали 51 (у 2016 році – 38) людина. Кількість пожеж у житловому секторі значно зросла внаслідок порушення правил безпеки при використанні обігрівальних приладів. У зв’язку з цим рятувальники вкотре нагадують відповідні вимоги безпеки.

Якщо ви користуєтесь пічним опаленням, регулярно стежте за його станом та своєчасно очищайте від сажі. У жодному разі не розпалюйте легкозаймистими рідинами, не складайте поблизу горючі предмети та не залишайте печі, що топляться, без нагляду або на малолітніх дітей. Якщо ж ви застосовуєте електрообігрівальні прилади, необхідно використовуватилише сертифіковані обігрівачі. Крім того, не варто вмикати одразу декілька потужних пристроїв до однієї електромережі, адже це може перевантажити її, що призведе до виникнення короткого замкнення та пожежі. Якщо потрібно висушити речі, в жодному разі не робіть цьогона електрообігрівачу, оскільки така дія може призвести до загоряння.

Виконуючи ці прості та корисні рекомендації, ви зможете запобігти різного роду надзвичайним подіям, а відтак зберегти власне майно і, що важливіше, здоров’я та життя своє та своїх рідних.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: