У гімназії №1 – надзвичайна ситуація

06.12.2017

У ніч із 2 на 3 грудня ц.р. у Сумах на спортивному майданчику гімназії №1 (вул. Засумська,3) стався зсув залізобетонних блоків, внаслідок чого небезпечним для життя став сталевий півтораметровий паркан між гімназією і житловим будинком (вул.Шевченка, 2), на яких він тримався. Небезпечними тепер стали і 30-метрові тополі вздовж паркану, через оголення коренів.

Жителі будинку не раді ані «євродвору», ані новому дитячому майданчику, на краю якого через зсув утворилося утворилося провалля. «Ранком прокинулися, а стіни немає. Дітей пограти на майданчику не пускаємо, а нас півпід’їзду – сім’ї з маленькими дітьми», – говорить молода мама.

Лиха наробили будівельники, які ремонтували восени спортмайданчик гімназії і зняли шар грунту, на який опиралися бетонні блоки. Почате ними завершили дощі. Підряд на 1 млн. 405 тис. 988 грн. на ремонт спортмайданчика виграло без конкурентів ТОВ «Зеніт-Брук», керівником якого є Олексій Сисоєв. Він же керує ще п’ятьма фірмами, які виконуть роботи на замовлення управління капітального будівництва міськвиконкому – «євродвори», тротуари, вуличне освітлення, замощення Театральної площі і т.п.

Начальник управління УКБ Віталій Шилов від проблеми відхрещується: «Ми до цих блоків відношення не маємо». І вину перкладає із будівельників на керівництво гімназії. За його словами виходить , що педагоги мають розбиратися в будівництві краще, ніж самі будівельники.

Лариса Симоненко, заступник директора гімназії №1, розповіла, що прохід до «відремонтованого» спортмайданчика перекрили, учням суворо заборонили на ньому з’являтися. Але що далі? Звернення педагогів до управління МНС, першого заступника міського голови Володимира Войтенка, заступника мера Олександра Журби (до речі, за кваліфікацією «інженера-будівельника») результатів не дали. Керівник «Зеніт-Брук» слухавку не бере.

Між тим, ситуація може погіршитися. Синоптики обіцяють найближчим часом у Сумах дощі і вітри до 20 м за секунду. А це означає, що зсув грунту триватиме, тополі вздовж паркану, які зараз і так ледь тримаються, можуть впасти на сусідній житловий будинок, на дитячий майданчик і на стадіон гімназії.

Джерело: http://sts.sumy.ua/

Увага! На сайті “Сумські дебати” доступний новий сервіс “оголошення”. Усі оголошення подаються абсолютно безкоштовно і без реєстрації, є можливість додавати фото. Останні п’ять оголошень автоматично транслюються на головній сторінці та на сторінках із новинами. Кількість поданих оголошень не обмежується. Скористайтесь нагодою і подайте безкоштовно своє оголошення!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: