У Сумах поліклініка та 5 відділень обласної лікарні переїжджають на Веретенівку

06.12.2017

Консультаційна поліклініка Сумської обласної лікарні переїжджає на Веретинівку і через три дні, з 8-го грудня працюватиме за новою адресою: на вул. Ковпака,18. Це “Блок А” обласного психоневрологічного диспансеру. З 5 грудня туди з обласної лікарні почали перевозити речі та обладнання, повідомляє UA:Суми.

Крім того, до кінця цього року в “Блок Б” психдиспансеру переїде 5 терапевтичних відділень обласної лікарні: гастроентерологічне, пульмонологічне, неврологічне, ендокринологічне та ревматологія.

«На сьогодні дуже велика скупченість. У нас палати по 12-14 чоловік, де хворі з усієї області. Ну звичайно, це не сприяє одужанню і створює дуже важкі умови для медичного персоналу. Ми навіть не можемо розвиватись, як заклад третинного рівня, тому що любе дороговартісне  обладнання, як то ангіограм, чи МРТ, вони потребують великих площ, системи захисту, і так далі і так далі. І тому виникла така ситуація щодо пере форматування на Веретинівку», – розповів головний лікар Сумської обласної клінічної лікарні Володимир Горох.

Роблять переформатування в рамках програми розвитку медзакладів третинного рівня. Її прийняли в липні цього року, рішенням сесії облради. Це переселення – перший етап програми.

«Кошторисна вартість реконструкції першої черги обласної лікарні 10 млн 360тис. гривень. Із них відсотків 70 – це обладнання і мебель. Порядку 30% – це йдуть роботи, які на сьогоднішній день закінчуються – це установка санфаянса в кімнатах, розетки, палатна сигналізація, дообладнання харчоблоку, ну і інші види робіт, які згідно нормативної документації повинні бути виконані на даному об’єкті», – каже начальник Управління капітального будівництва Сумської ОДА Анатолій Ворожко.

Проти переїзду відділень обласної лікарні на Ковпака, 18 – родичі психічнохворих пацієнтів. Вони понад 10 років чекали на добудову цього психоневрологічного диспансеру.

«Має це приміщення належати тим, для кого воно проектувалося. А зараз що маємо? Коли були сесії – не враховувалася думка громади. І виходить, що як було гостре відділення на 60 осіб, так воно і залишилось. А лікувати хворих нема де. Їх приходиться і прийдеться возити родичам за 100 кілометрів, або й більше. Як ви собі представляєте це лікування? Наскільки воно ефективним?», – каже Людмила Аркадіївна, мати пацієнта Сумського обласного психоневрологічного диспансеру.

« І на сесії, і де ми тільки не ходимо. І у Київ, і в МОЗ, і в Кабінет ( Міністрів), і Президенту, всіх обійшли. Оце рік, як його добудували – другий корпус, віддали ключі головному лікарю, а ми оце рік ходимо – батьки – нічого не можемо зробити», – додає Інна Петрівна, мати пацієнта Сумського обласного психоневрологічного диспансеру.

« Під час переїзду 5 терапевтичних відділень з обласної лікарні на Ковпака, пацієнти з вулиці Троїцької, колишньої Свердлова з психічними розладами і жіноче і чоловіче відділення будуть переведені в гідні, нормальні, комфортабельні умови другого корпусу колишньої обласної лікарні. На сьогодні цей другий корпус на минулій сесії обласної ради переданий на баланс наркодиспансеру, який приєднав до себе на цій же сесії два заклади: Сумський психдиспансер і Охтирський психдиспансер. Охтирський психдиспансер став філією, відділенням Сумського наркодиспансера. Отже, до Нового Року ці пацієнти переїдуть у відремонтовані рік тому капітально відділення другого корпусу обласної лікарні», – каже начальник Управління охорони здоров`я Сумської ОДА Сергій Бутенко.

Увага! На сайті “Сумські дебати” доступний новий сервіс “оголошення”. Усі оголошення подаються абсолютно безкоштовно і без реєстрації, є можливість додавати фото. Останні п’ять оголошень автоматично транслюються на головній сторінці та на сторінках із новинами. Кількість поданих оголошень не обмежується. Скористайтесь нагодою і подайте безкоштовно своє оголошення!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: