Чому мер зачинився в кабінеті (фото)

07.12.2017

Активісти підозрюють мера Глухова Мішеля Терещенка в лобіюванні своїх бізнес-інтересів.

Під стінами міської ради 7 грудня пройшла акція протесту. Представники ГО «Стоп, корупція» приїхали до Глухова, щоб з’ясувати, чому більшість міських котелень працюють на твердому паливі, але при цьому тариф для бюджетників тепловий район підняв на 40%, мотивуючи це підвищенням ціни на газ.

– До нас звернулися працівники бюджетних установ, педуніверситету щодо безпідставного підвищення тарифів. Ми провели журналістське розслідування і з’ясували, що в підпорядкуванні КП «Глухівський тепловий район» працює 14 котелень, 9 з яких – твердопаливні. Тобто газ там не використовується на повну потужність. Крім того, ці котельні виконком зобов’язав закуповувати пелети на підприємстві «Лінен оф Десна», власником якого є мер. Виходить, що за бюджетні гроші комунальне підприємство робить виручку підприємству міського голови. Це вже корупційна складова! – заявляє правозахисник громадської організації «Стоп, корупція» Роман Литвин.

Щоб почути пояснення, активісти хотіли поспілкуватися з мером і його заступником з комунальних питань. Але розмовляти з ними ніхто не став. Коли активісти прийшли до приймальні Мішеля Терещенка, щоб поговорити з ним, той зачинився в кабінеті зсередини.

Джерело: nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: