На Сумщині налагоджено тісну співпрацю між органами державної влади та місцевого самоврядування

07.12.2017

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Микола Подопригора, вітаючи працівників місцевого самоврядування із професійним святом.

«Я дякую за співпрацю та взаєморозуміння, адже між органами державної влади та органами місцевого самоврядування області завжди є діалог – від найменшого села і до обласної ради. Не завжди спокійний, але завжди продуктивний, бо ми об’єднані спільною метою – благополуччя Сумщини, – зазначив у вітальному слові під час урочистих заходів в обласній філармонії Микола Подопригора. – Велике вам спасибі за бажання знаходити спільні рішення, які сприяють розвитку Сумщини. Це ще раз говорить, що і органи державної влади і місцеве самоврядування спільно працюють на інтереси людей».

Заступник голови облдержадміністрації побажав лідерам місцевого самоврядування успіхів та впевненості на шляху реалізації державних реформ, чітко і правильно визначати вектори розвитку для своєї громади.

«В умовах децентралізації кожен успіх органу місцевого самоврядування або його лідера стає прикладом для наслідування, – говорив він. – У цей день ми визначаємо кращих, тих, на кого варто рівнятися».

У фойє філармонії з нагоди Дня місцевого самоврядування обласний краєзнавчий музей та історико-культурний заповідник «Посулля» презентували виставку, яка висвітлює становлення і розвиток місцевого самоврядування на землях нинішньої Сумщини.

«Ми намагалися відтворити історію місцевого самоврядування на теренах нашого краю, починаючи від часів Київської Русі, – розповів директор краєзнавчого музею Владислав Терентьєв. – У виставці задіяно понад 100 оригінальних експонатів – це копії документів і світлин, які ілюструють етапи місцевого самоврядування в різні історичні періоди. Також ми відтворили кабінет службовця повітового земства. Гадаю, ця експозиція згодом розшириться, адже Сумщині є чим пишатися. Ми маємо славну історію, в тому числі й історію розвитку місцевого самоврядування».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: