Невідомі видурили у сумчанки 15 тисяч

08.12.2017

Вранці на телефон 64-річної жінки зателефонував невідомий чоловік та, назвавшись сином, повідомив їй, що за скоєння злочину затриманий поліцією. Чоловік ридав у трубку, стверджуючи крізь сльози, що, рухаючись на автомобілі, збив якогось перехожого. У результаті ДТП людина сильно постраждала – у неї перелам хребта. І тепер «сину» загрожує в’язниця, якої, втім, можна уникнути, якщо оплатити потерпілому дороговартісне лікування. На все про все треба півтори тисячі доларів. А зараз син нібито вже знаходиться у слідчому ізоляторі. 

Наче на підтвердження слів «затриманого поліцією сина» телефонну трубку взяв інший чоловік, який назвався слідчим поліції і повторив практично те ж саме, та ще й натякнув, що треба поспішати. Жінка спробувала зв’язатися із сином по мобільному телефону, але той був поза зоною доступу. 

Застигнута зненацька недоброю новиною матір запанікувала, а дзвінки від «поліції» з вимогами грошей повторювалися щохвилини. Зібравши п’ятнадцять тисяч гривень, пенсіонерка у черговій розмові повідомила «поліцейського», що гроші вже готові до передачі. І вже за кілька хвилин їй у двері постукав незнайомий чоловік, який із рук в руки прийняв пакунок з банкнотами.

Тоді ж шахрай повідомив жінці, що цих грошей мало, треба ще 20 000 тисяч. Пенсіонерка, добувши необхідну суму, побігла в банк, аби перерахувати гроші на вказаний шахраєм рахунок, але банківські працівники зуміли переконали схвильовану жінку, що це, вочевидь якась афера, і встигли заблокувати рух грошей. 

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочала розшук злочинців.

Правоохоронці знову застерігають людей похилого віку від вчинення ними необдуманих кроків при спілкуванні з незнайомими людьми. Пам’ятайте, якщо ваші співрозмовники у розмові з вами зачіпають теми грошей, які вам необхідно комусь перерахувати чи передати, знайте – вас хочуть одурити. Тож необхідно опанувати себе, відразу ж покласти трубку, якщо розмова відбувається по телефону, або ж сказати чітке «ні», якщо йде спілкування віч-на-віч, та повідомити поліцію. Завжди пам’ятайте: ваша безпека у ваших руках.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: