Чиновник: Чому школу довели до такого стану?

08.12.2017

Як ми повідомляли, футбольне поле Сумської гімназії №1, що нещодавно оновили за майже 1,5 мільйони гривень, сьогодні знову почали ремонтувати через обвал бетонних блоків, які підтримували стіну його огорожі.

На місці працюють представники компанії «Зенітбрук», що займалася оновленням футбольного поля. Вони зняли решту блоків, аби ті не могли завдати шкоди людям. Тепер адміністрація школи чекає на працівників КП «Зеленбуд», які мають спиляти тополі, що стоять над прірвою. Вона утворилася через зсув ґрунту в результаті обвалу бетонних блоків.

Освітяни впевнені – причиною обвалу стали ремонті роботи на стадіоні. “Працівники відкопали забагато ґрунту, який підтримував стіну, тобто змістили точку опори і тому вона рухнула. Я вважаю, що це мають бути питання до проектувальників цього стадіону та проектувальників євродвору над ним. Чому вони не передбачили таке?”, – говорить заступник директора Сумської гімназії №1 Лариса Симоненко.

В управлінні ж капітального будівництва та дорожнього господарства, яке було замовником робіт на реконструкцію стадіону, запевнили в тому, що оновлення майданчику до обвалу стіни ніякого відношення немає. “Там неозброєним оком видно, що стіна знаходиться в аварійному стані, усі блоки ледве трималися. Прийшов час і вони впали. Тут вже питання до балансоутримувача – школи: чому її довели до такого стану?”, – наголошує Віталій Шилов, начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради.

Що ж насправді стало причиною руйнації стіни – розбиратимуться правоохоронці. У Сумській обласній прокуратурі інцидент внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань та проводять перевірки.

Джерело: spec-kor.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: