“Мільйонну” підземку в центрі Сум знову ремонтуватимуть

09.12.2017

У Сумах знову ремонтуватимуть підземний перехід на перехресті вул. Героїв Сумщини і Харківської, що біля фонтану «Садко». Як ми повідомляли, нещодавно прокуратура викрила на шахрайстві підприємство«Гермес», яке займалось його реконструкцією: було доведено, що підрядник суттєво зекономив на будівельних матеріалах.

“Була призначена судово-економічна експертиза, під час якої було встановлено, що, дійсно, виконавець робіт завищив обсяги та суму на матеріали на 150 тис грн; за ініціативи місцевої прокуратури було укладено угоду між представником організації, за якою підприємство сплачує до місцевого бюджету завдану шкоду в 150 тис грн, беззастережно визнає провину і сплачує штраф 8500 грн у якості покарання”, – повідомив прокурор Сумської місцевої прокуратури Михайло Моісеєв.

Замовником реконструкції об’єкту було Управління капітального будівництва міської ради, яке й обирало переможця на тендері. Начальник управління Віталій Шилов телефоном повідомив, що це фінансові справи підприємця і вони до цього відношення не мають. У «Гермесі» ж слухавку не беруть, за вказаною адресою двері зачинені.

Від листопада 2016 року підземка на балансі дочірнього підприємства «Паркінг» КП «Дрібнооптовий». Його директор зазначив: “На наступний рік плануємо реконструкцію. Якщо будуть виділені кошти, то будемо далі реконструювати, підтримуємо те, що є, той ремонт, щоб воно не розсипалось”.

Наразі у підземці – вода на підлозі, облущена штукатурка на стінах і стелі, недоремонтовані східці. Нагадаємо, підземний перехід був відремонтований наприкінці 2016-го. На виконання робіт витратили близько 3-х мільйонів гривень…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: