У Сумах 12 випускників шкіл опинилися у відділі поліції

11.12.2017

Аби більше дізнатися про роботу поліції, 12 випускників різних шкіл, які представляють громадську організацію «Майстерня професіоналів», завітали на екскурсію до Сумського відділу поліції. Правоохоронці окрім того, що провели профілактичну бесіду на тему підліткової злочинності, познайомили учнів з роботою чергової частини, спецзасобами та засоби озброєння, якими користуються працівники поліції та показали кімнати в яких перебувають адмінзатримані.

Екскурсія Сумським відділом поліції розпочалася біля чергової частини поліції. Зі школярами спілкувався Олександр Галицький, інспектор ювенальної превенції ГУНП в Сумській області, який розповів про те, як на лінію «102» надходять повідомлення про скоєне правопорушення чи злочин і як на нього реагують правоохоронці. Після чого відвідали кімнати, де знаходяться порушники чи зловмисники та на власні очі побачили умови їх утримання в разі арешту чи затримання.

Наступне, що побачили учні, стала кімната озброєння, яка викликала в них чи не найбільше захоплення. Про різні види зброї, її характеристики та де саме вона застосовується підліткам розповів Дмитро Мажурний, інспектор ювенальної превенції Сумського відділу поліції. Він кожному дав потримати пістолети, автомат Калашникова, снайперську гвинтівку, що є на озброєнні в поліції та інші види зброї. Хлопці та дівчата приміряли спорядження поліцейського, серед чого бронежилети різного класу захисту, захисні шоломи, гумовий кийок, кайданки, тощо.

За словами Олександра Галицького, подібні заходи для школярів міста є традиційними. Таким чином працівники поліції демонструють, що двері поліції завжди відкриті. Кожен може звернутися за допомогою чи навіть консультацією. Правоохоронці із задоволенням розповідають про свою роботу, з чим доводиться стикатися, з ким працювати, плюси та мінуси поліцейських буднів, і, можливо, у подальшому такі зустрічі вплинуть на вибір школярів майбутньої професії.

Діти були активними, не соромились задавати питання. А також фотографувались та ділились враженнями. Анастасія Березовська, учениця 10 класу класичної гімназії, зазначила, що їй було не лише цікаво: «Я дізналась і багато чого нового для себе. Як дівчинка, зброєю ніколи не цікавилась, а тут я навіть тримала її в руках. До того ж, хочу сказати, що мені було б важко наздоганяти злочинця у бронежилеті та в іншій амуніції. Пересвідчилась, що робота поліцейського вкрай важлива і нелегка».

На завершенні зустрічі працівники поліції нагадали школярам про правила безпеки у разі виявлення небезпечних або підозрілих предметів на вулиці. Розповіли які злочини найчастіше скоюються підлітками та у їх відношенні, які існують види покарань за злочини та правопорушення. А також побажали учням успіхів у навчанні, завжди дотримуватись Закону та бути законослухняними громадянами своєї країни.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: