Краснопільська ОТГ розширюється

11.12.2017

Про це повідомив тимчасово виконуючому обов’язки голови облдержадміністрації Олександру Марченку голова Краснопільської об’єднаної територіальної громади Юрій Яремчук.

 Звітуючи на апаратній нараді в облдержадміністрації про соціально-економічний розвиток регіону, Юрій Яремчук зазначив, що наразі населення громади більше 16 тисяч, але до ОТГ ще мають доєднатися населені пункти.

«На минулому тижні жителі села Тур’я на зборах прийняли рішення про початок процедури приєднання до нашої ОТГ», – говорив він.

За словами голови Краснопільської ОТГ, у громаді наразі реалізується кілька важливих проектів. Зокрема, проект забезпечення матеріальним обладнанням початкової школи уже завершений, триває створення сучасного навчального закладу в рамках концепції Нової української школи та створення сучасного ЦНАПу в рамках програми U-Lead з Європою. Також громада паралельно працює із ПРООН над створенням мобільного підрозділу ЦНАПу з надання інклюзивних послуг людям із обмеженими можливостями у сільській місцевості. До кінця року відбудеться презентація цього проекту. Йде також робота зі створення Центру безпеки громад.

«Також у грудні ми приймемо рішення щодо затвердження Стратегії розвитку нашої громади на найближчі три роки, – повідомив Юрій Яремчук. – Це буде план із розвитку кожної галузі – медицини, освіти, культури, спорту тощо».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: