Жителі Сумщини збирають підписи проти шкідливого складу

12.12.2017

Кролевчани збирають підписи проти облаштування вугільного складу на території місцевого заводу силікатної цегли.

Ініціативна група вже зібрала 2 тисячі підписів і направила звернення до районної адміністрації. У ньому зазначається, що мешканці Кролевця та Кролевецького району занепокоєні можливим впровадженням такого виду господарської діяльності, що може призвести до катастрофічних наслідків для навколишнього середовища та спричинити непоправну шкоду здоров’ю громадян. Жителі просять вжити відповідних дієвих заходів щодо недопущення цього та вимагають громадського обговорення проблеми.

Представники влади ж закликали всі сторони дотримуватися чинного законодавства, а в разі порушення ТОВ «КЗСЦ» законодавства про охорону довкілля та санітарних правил, Кролевецька РДА в установленому порядку обіцяє вносити пропозиції про зупинення діяльності підприємства та вживати заходів, пише nedelya.info.

Нагадаємо, склад вугілля планують облаштувати на території Кролевецького заводу силікатної цегли. Як повідомляє директор ТОВ «КЗСЦ» Михайло Писаренко, склад потрібен для того, щоб перевантажити вугілля з російських вагонів в українські та розмитнити його, адже транспортування укрзалізницею вантажів у російських вагонах через особливості митного законодавства значно дорожче, ніж у вітчизняних. Далі вугілля планують поставляти на підприємства, які займаються тепло- і електрогенерацією.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: