На Сумщині пенсіонерку ошукали псевдополіцейські

12.12.2017

До Білопільського відділення поліції звернулась 70-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що вдень після візиту так званих поліцейських лишалась грошей, золотого ланцюжка та каблучки. За словами пенсіонерки, непрохані гості самі завітали до її будинку.

Двоє незнайомих чоловіків назвались місцевими поліцейськими та повідомили, що син жінки є винуватцем ДТП, в якому постраждали люди. Вони вказали, що він може опинитись за гратами, якщо не «вирішити» питання з потерпілими. Після чого один з них додав, що останнім часом в поліції дійсно є така практика. І якщо вона зараз знайде гроші, у відношенні її сина не відкриватимуть кримінального провадження. 

Старенька одразу погодилась на пропозицію аферистів та винесла чотири тисячі гривень. А коли вони сказали, що цього замало, запропонувала свою каблучку та ланцюг. Коли ж зловмисники пішли, вона зателефонувала сину та зрозуміла, що її ошукали.

Нині працівники поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та звертаються до всіх громадян з проханням, не впускати незнайомців до своїх осель, не спілкуватись з малознайомими людьми і не віддавати їм своїх заощаджень. Перевіряйте отриману інформацію, особливо про родичів чи близьких в поліції, адже зазвичай про такі випадки розповідають шахраї.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: