Суми попросять грошей на “Поліклініку без черг” у держави

13.12.2017

Місто має намір подати проект із впровадження медичної інформаційної системи (МІС) проекту «Поліклініка без черг» на фінансування з державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) в 2018 році.

Про це повідомила в.о. начальника міськвідділу охорони здоров’я Наталія Кіпенко на засіданні профільної депутатської комісії 7 грудня. Як відомо, в поточному році місто почало реалізацію цього проекту своїми силами з впровадження електронного запису до лікарів в дитячих поліклініках, і на сьогодні проект має статус пілотного. Займається цим проектна команда з впровадження IT-сервісів в Сумах під керівництвом секретаря міськради Андрія Баранова. Впровадження МІС дасть можливість отримувати результати аналізів онлайн, зв’язуватися з лікарями і пересилати результати досліджень замість того, щоб витрачати час на повторне відвідування лабораторії. Однак цей проект дуже дорогий, і осилити його самостійно в повному обсязі місто не зможе. Тому проектна команда з впровадження IT-сервісів за погодженням з міським керівництвом (першим заступником мера Володимиром Войтенко і профільним заступник мера Максимом Галицьким) прийняла рішення подати його на ДФРР.

Як відомо, основною умовою подачі проекту на фінансування за рахунок ДФРР є наявність готової проектно-кошторисної документації. Тому міський відділ охорони здоров’я вніс на розгляд депутатської комісії питання про виділення з міськбюджету 350 тис. грн на розробку документації по впровадженню МІС проекту «Поліклініка без черг». Комісія одноголосно підтримала виділення грошей.

Правда, не зовсім зрозуміло, як місто збирається встигнути подати цей проект. Адже найближча сесія міськради, на якій можуть бути виділені гроші, відбудеться 27 грудня, а регіональна (обласна) комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку проводить прийом заявок на участь у конкурсі на 2018 рік до 10 грудня 2017 року.

Джерело: http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: