Свавілля монополіста: сумчанам почали перекривати газ серед ночі

13.12.2017

Установка загальнобудинкових лічильників і відключення газу в будинках сумчан почала набирати нових обертів.

Якщо раніше жителям Сум перекривали вентиль газу на світанку, то зараз, нехтуючи правилами безпеки, всім відомий газовий монополіст починає «виховувати» незгодних із установкою загальнобудинкового лічильника ще вночі, щоб не напоротися на хвилю загального обурення.

У ніч з 12 на 13 грудня одразу в декількох будинках міста підприємство спробувало перекрити газ. У двох випадках працівникам ПАТ «Сумигаз» все ж вдалося домогтися свого. Поки мешканці будинку по вул. СКД, 46 і Р. Атаманюка, 59 спали і нічого не підозрювали, їм відключили газ. Про це вони дізналися тільки вранці, коли почали збиратися на роботу. Спроба перекриття газу, за словами громадського активіста Олексія Пархомчука, який відстоює права громадян на установку індивідуальних лічильників, була близько 4 години ранку і в будинку по вул. СКД 3/1.

«Ще вчора о 23:00 газ був. О 5:30, коли почав збиратися на роботу, його вже не було. Зателефонувавши на міську гарячу лінію «15-80», мені повідомили, що нічого зробити не можуть і переадресували в «Сумигаз», де відмовилися що-небудь коментувати », – повідомляє житель будинку по вул. Р.Атаманюка, 59, учасник АТО Олександр Покотило.

За підозрами чоловіка, їхній будинок потрапив в немилість підприємства через те, що рік тому мешканці відмовилися від установки загальнобудинкового приладу обліку газу.

Тим часом, без газу залишаються мешканці будинків по вул. К. Зеленко, 10, Харківська, 46, Супруна, 21 (з учорашнього вечора), Металургів, 13, Новомістинська, 37, Заливна, 17 і 19.

Після вчорашньої заяви мешканців будинків № 27, 33, 35 по вул. Заливна, що вони збираються знову перекривати дорогу, працівники «Сумигазу» відновили газопостачання будинків, чого не можна сказати про будинок 10 по вул. К.Зеленко, жителі якого вчора ввечері перекрили вул. Прокоф’єва.

З огляду на те, що «Сумигаз» почав перекривати газ навіть вночі, деякі спритні жителі придумали оригінальний спосіб, як запобігти втручанню газового монополіста. У дію пішли ланцюги і замки, якими сумчани закували газовий вентиль. Для того, щоб не було зайвих питань – залишили пояснювальну записку.

Джерело: www.0542.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: