На Сумщині затримали аферистів, які проводили шахрайські акції біля супермаркетів

13.12.2017

Конотопською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру двом чоловікам та одній жінці, які затримані 9 грудня 2017 року за крадіжку, поєднану з проникненням у житло. Їх дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 185 КК України. За клопотанням прокуратури трьом зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді триманні під вартою з можливістю внесення 140 тис. грн застави.

Встановлено, що підозрювані в 2014 році у зв’язку з АТО переїхали зі сходу на підконтрольну Україні територію. У подальшому «гастролювали» по країні, ошукуючи довірливих людей. Так, 6 грудня поточного року зловмисники опинились в м. Конотоп. Зупинившись поблизу одного з супермаркетів, двоє чоловіків підійшли до 81-річної жінки та розповіли їй про акцію, яку нібито проводить магазин.

«Вони повідомили, що бабуся може отримати бонусну картку, яка дасть змогу отримати великі знижки на подальші покупки, а потім ще й виграти мультиварку. Далі, за схемою, до них підійшла їх спільниця, яка запевнила бабусю, що вона користується бонусами і має шалені знижки. Щоб отримати таку картку, бабусі необхідно було підтвердити свою платоспроможність. Для цього вона разом з чоловіками на їх автівці поїхала додому, де дістала зі схованки 22 тис грн. Один зі зловмисників взяв пакунок щоб наклеїти наліпку «акція», у цей час інший відволік бабусю, що дало змогу першому поміняти гроші на папір», – розповів керівник Конотопської місцевої прокуратури Сергій Сегида.

Завдяки професійно проведеним оперативно-розшуковим заходам співробітники поліції вже через декілька днів затримали всіх трьох аферистів. Наразі перевіряється їх причетність до аналогічних злочинів на території всієї України та Сумської області зокрема. Вже здобуто достатньо доказів того, що затримані за такою ж схемою викрали 20 тис грн у 74-річної жінки у м. Кролевець. Слідство триває.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: