У Сумах відкрили новий пам’ятник

13.12.2017

У Сумах сьогодні було відкрито та освячено пам’ятний знак воїнам, які віддали свої життя протягом століть, виборюючи державність Україні. Начальник ГУНП в Сумській області Микола Лушпієнко разом з представниками обласної, міської, районної влади, військовими та учасниками АТО вшанували пам’ять полеглих та поклали квіти до підніжжя козацького хреста.

Ідея відкриття пам’ятника «Воїнам, що віддали свої життя за Україну» з’явилася у громади мікрорайону давно, а в життя вона була втілена завдяки старанням небайдужих – колишніх АТОвців, волонтерів, родичів загиблих українських бійців, представників міської та районної влади. Багато з тих, хто долучився до спорудження пам’ятника, допомагали чим могли: хто – грошима, хто – транспортом чи будівельними матеріалами, а хто й власною фізичною працею. І ось сьогодні, в день свята Св. Апостола Андрія Первозваного, після святкового богослужіння в Андріївському храмі УПЦ Київського патріархату, поряд із церквою, в урочистій обстановці було відкрито кам’яний козацький хрест.

Пам’ятний знак виготовлений з білого піщаника. А на постаменті слова «Воїнам, що віддали свої життя за Україну». Усім, що в різні періоди нашої історії, від Київської Руси, козацької доби, періоду визвольних змагань, Української народної республіки і аж до сьогоднішнього дня, поклали свої життя на алтар перемоги добра над злом, правди над неправдою, відстоюючи волю, свободу і незалежність нашої держави, виборюючи суверенітет та територіальну цілісність України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: