У Сумах закрився ресторан відомої мережі

13.12.2017

Приміщення по вулиці Соборній, 48, в якому був розташований популярний ресторан швидкого харчування “McFoxy“, виставили на оренду. Відповідне оголошення з’явилося на вході в заклад, який наразі не працює.

Нагадаємо, у жовтні минулого року податківці на підставі рішення Печерського районного суду заблокували роботу компанії Макфоксі (Київ), що управляє мережею ресторанів швидкого харчування McFoxy. За словами комерційного директора мережі Олександра Садовничого, столична прокуратура відкрила тоді щодо компанії кримінальне провадження, яке стало основою для блокування рахунків за рішенням суду. Макфоксі звинувачувалося в ухиленні від сплати податків. “Посадові особи Макфоксі в період 2015 року, шляхом незаконного відображення в податковій звітності фінансово-господарських взаємовідносин з Скайсіті-груп , Укр-пром-торг,  Укрсіч, Фервест,  Мері-ленд, ухилилися від сплати податку на додану вартість (ПДВ) на загальну суму 651,144 тис. грн, що є значним розміром”, – наголошувалося в рішенні суду.

Представники ж самої компанії зазначали: фактично із самого заснування до мережі почали проявляти інтерес контролюючі та правоохоронні органи, які в більшості мали лише корупційні цілі, внаслідок чого компанія змушена була постійно захищати свої права та інтереси в рамках чинного законодавства України.

Після втручання громадськості і депутатів кримінальне провадження було закрито, вилучені речі та документи повернуті, банківські рахунки розблоковані, що принаймні на той час врятувало компанію від банкрутства. Але, напевно, ненадовго…

Довідково: ТОВ “Максфоксі” працює на ринку України з 2009 року і станом на жовтень 2016 року керувало мережею з 10 ресторанів швидкого харчування McFoxy в 6 містах України – Києві, Запоріжжі, Сумах, Хмельницькому, Кропивницькому та Дніпрі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: