Біля 29-ї школи помітили привид?

14.12.2017

Історія з недобудованим приміщенням басейну біля 29-ї школи остаточно зайшла в глухий кут. Нагадаємо: адміністрація школи вже кілька років намагається добитися демонтажу аварійної недобудови, яка буквально тріщить по швах і загрожує в будь-який момент обвалитися, а в мерії все ніяк не можуть визначити, хто повинен його знести.

Це питання вже кілька разів обговорювався на депутатській комісії міськради з питань освіти і охорони здоров’я. Останній раз комісія доручила департаменту забезпечення ресурсних платежів з’ясувати, хто є балансоутримувачем недобудови. Однак відповідь департаменту ще більше заплутала ситуацію. Виявилося, що за документами, які зберігаються в архівах департаменту, недобудоване приміщення басейну розташоване на одній ділянці з будівлею школи, яке є комунальною власністю міста і знаходиться на балансі школи №29. Однак сам недобуд не числиться в переліку об’єктів нерухомого майна комвласності міста, який був затверджений рішенням міськради в 2013 році. Ніяких документів, які б підтверджували право власності міста на цей об’єкт, в департаменті немає.

– Виходить, у цієї будівлі взагалі немає господаря, вона нічиє. Це привид якийсь між вами? – констатував голова комісії Віталій Мельник на засіданні 6 грудня.

– Ну як же таке може бути? Адже школа разомі з басейном будувалася за Генпланом міста, і замовником будівництва був УКБ, – заперечила директор 29-ї школи Віра Рогова.

– Не знаю як, але департамент стверджує, що в комвласності ваш басейн не числиться. І приватним він не може бути, значить – безхазяйний. Так що беріть розбирайте його і робіть з ним що хочете, – заявив В. Мельник.

Віра Рогова сказала, що вона звернулася до начальника УКБ Віталія Шилова як до депутата міськради, щоб він вніс питання  демонтажу басейну на розгляд сесії, і нехай депутати вирішать, що з ним робити. До речі, Віталій Шилов вже підготував звернення на планово-бюджетну депутатську комісію з проханням виділити 100 тис. грн на виготовлення проектно-кошторисної документації на демонтаж аварійно небезпечного недобудови. Однак хто буде проводити сам демонтаж – поки невідомо.

Джерело: http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: