Поліція проводить рейди на “мисливців” за ялинками

14.12.2017

Правоохоронці проводять комплекс заходів із збереження насаджень хвойних дерев та закликають громадян утриматися не тільки від самостійного «мисливства» за новорічними красунями, але й від придбання рослин, на яких немає відповідного маркування та документації. Налагоджена взаємодія з представниками Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства. З числа єгерів, мисливствознавців та працівників поліції створені спільні мобільні групи, які проводять перевірку лісових масивів та автомобільного транспорту. Наближені до лісопаркових зон, хвойних лісових масивів, шляхів можливого пересування з хвойними породами дерев автомобільного транспорту маршрути чергових нарядів патрульної поліції, груп «швидкого реагування», автопатрулів тощо.

Щодобово на ці заходи залучається близько 40 працівників поліції. На сьогодні спільно з представниками лісового господарства проведено вже 2 рейди, в результаті яких вилучене 251 хвойне дерево. За попередніми підрахунками, незаконною вирубкою спричинено збиток державі на суму близько 13000 гривен, відтак, вирішується питання про притягнення винних осіб до відповідальності згідно вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Працівники поліції закликають громадян не вирубувати молоді хвойні рослини й не нівечити дорослі дерева, обламуючи верхівки, нижні гілки чи верхні віти.

Правоохоронці нагадують: купувати новорічні красуні слід тільки ті, які мають маркування відповідним штрих-кодом, та реалізовуються виключно у визначених для їх продажу місцях.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: