Невідомий виманив у сумчанина 40 тисяч гривень

14.12.2017

У Сумах за останні два дні шахраї ошукали трьох місцевих жителів.

Так, до поліції надійшло повідомлення від 26-річного сумчанина. Чоловіка ошукав зловмисник, який зателефонував на його мобільний та назвався працівником банку. Останній повідомив, що банківський рахунок заявника заблоковано і під приводом його розблокування, випитав всю секретну інформацію по банківській картці, у результаті чого з рахунку чоловіка зникли 40 тисяч гривень. 

Трохи менше віддала зловмисникам і 87-річна пенсіонерка. Старенька розповіла поліцейським, що до будинку, де вона мешкає, прийшов незнайомець та назвався соціальним працівником. Чоловік розповів, що в країні йде грошова реформа, що з Нового року будуть «ходити» інші гроші та під приводом заміни старих банкнот на нові, ошукав бабусю на 25 тисяч гривень.

Віддала свої заощадження зловмиснику і 54-річна сумчанка. До жінки також прийшов незнайомець, який розповів, що її син знаходиться в поліції за вчинення ДТП з потерпілими і аби його не притягли до кримінальної відповідальності, запропонував «вирішити» це питання за певну грошову винагороду. Жінка передала чоловіку три тисячі гривень та 400 доларів США, після чого зателефонувала синові та зрозуміла, що її ошукав звичайнісінький пройдисвіт. 

Працівники поліції сьогодні в рамках відкритих кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» ведуть пошуки зловмисників та продовжують звертатись до громадян та всіх жителів області з проханням, бути обережними під час спілкування з незнайомцями, не довіряти телефонним співрозмовникам, не перераховувати та не віддавати їм грошей, щоб вони не розповідали. Завжди перевіряйте інформацію від малознайомих вам людей та прораховуйте ймовірні наслідки, адже за подібними схемами «працюють» лише шахраї.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: